W Menadżerze Urządzeń powinna być pozycja “Urządzenia do obrazowania” i tam Twoja kamerka. Jeśli nie ma, to faktycznie laptop nie widzi tej kamerki.
Niestety nie mam takiej pozycji :( Wiesz może co teraz robić ?
Instrukcja i zobacz, może wyłączona Fn+F… lub inne?
Może uszkodzona?
Nie może być uszkodzona laptop jest bardzo rzadko używany , może coś z winy mojej siostry zostało odinstalowane
A nie ma tam na liście jakiegoś nierozpoznanego urządzenia?
No to wychodzi na to że jednak może być uszkodzona, albo odłączona. To że laptop jest mało używany nie ma tu znaczenia.
Ale w jaki sposób mogła by się uszkodzić ?
@Mundy- miałem też przypadek kiedy kamera przestała działać w komunikatorze ooVoo z nieznanych przyczyn w modelu K55A. Przeinstalowałem Asus LifeFrame ver.3 (bo taki mam zainstalowany program)-pobrany ze strony Asus. Nie wiem czy u ciebie też jest to narzędzie do obsługi kamery.
Life Frame instalowałem sam niedawno , i tam też nie wykrywa kamery :/
To się zdarza! Głównie na wyginanym nieustannie przewodzie przy zawiasie pokrywy.
niee to odpada serio ja go używam bardzo ale to bardzo rzadko a jak już coś robię to dbam powoli składam itd
W takim razie pozostały tylko krasnoludki. Bo skoro twierdzisz że do żadnego uszkodzenia nie mogło dojść, a system jednak sprzętu nie widzi, to ja innego wytłumaczenia nie widzę.
Fn+F2 sprawdź przy włączonym Skype kiedy łapie… Jest to standardowy problem na Windows 7 z Asusami…
Raz nawet wymieniłem kamerkę właśnie z tego powodu… Okazało się, że niepotrzebnie i sprzedałem tamtą sprawną za darmo w zasadzie…
Problem rozwiązany pobrałem ze strony ASUS jeden ze sterowników VGA , w życiu bym nie przypuszczał że to ‘‘VGA’’ któe jest używane podczas mowy o rozdzielczości będzie do kamerki laptopa Dzięki panowie i Wesołych Świąt !
No i cuda jednak się zdarzają
Witam mam problem z kamerka do tego wgl ją odinstalowałem teraz nie mogę znaleźć odpowiedniego oprogramowana, mam HP Pavilion g6 Notebook PC . pomoże ktoś ?
Takich laptopów jest około 100 modeli! Musisz podać dokładny model spod spodu laptopa.
Mam ten sam problem co Mundy, tylko że mój laptop jest firmy MSI + Mam sterwoniki NVIDII. Może być uszkodzona a to ze względu na toże dostałem ten laptop od brata i jest w dość słabym stanie, ale tylko klawiatura, a ekran nie naruszony więc nie sądze że ta kamerka jest cała (oczywiście kamerka wbudowana)
Załóż swój temat i opisz porządnie problem, sprzęt, oraz co już robiłeś. Chyba się nie spodziewasz, że ktoś będzie czytał wątek sprzed 5 lat.