Witam dostałem do wyczyszczenia laptop z Win 10 nie podłączałem go do Wifi tylko od razu zacząłem formatowaćZainstalowałem na nim WIN 7 Home i chciałem połączyć się z siecią bezprzewodową ale jest ikonka że kabel sieciowy nie jest podłączony.Gdy chce dodać nową sieć bezprzewodową piszę mi system windows nie może wykryć żadnych interfejsów sieci bezprzewodowych ponad to w Menedżerze urządzeń Kontroler sieci ma żółty trójkąt myślicie że to przez to?
Nie wspomniałeś o instalacji sterowników, więc raczej tak.
Z całym szacunkiem,ale będąc na Twoim miejscu ,i mając Twoją wiedzę-nie brałbym się za instalację systemu,a już tym bardziej nie dawałbym Ci laptopa do naprawy lub czyszczenia (jak zwał tak zwał).
Sterowniki w Windows to PODSTAWA.
A gdzie jeszcze dodatkowe programy,na których możesz polegnąć,gdyż gro z nich ma ukryta w instalatorze dodatkowe programiki-nikomu nie potrzebne-a na dzień dobry potrafiące nieźle naśmiecić,i potrafiące się ukryć przed odinstalowaniem.
Nie chcę Cię urazić tym komentarzem,ale pomyśl nad tym.
Pozdro
Musisz oprogramować chipset i zainstalować sterowniki bo z tego co piszesz zrobiłeś tylko downgrade i jest goły system. O ile win10 mógłby oprogramować wifi sam to przy win7 często trzeba szukać samemu sterownika i instalować. Mam wrażenie że to twój pierwszy w życiu reinstal.
@akos41 z całym szacunkiem, ale to gdzie ma się nauczyć tak podstawowej rzeczy, jak zainstalowanie systemu operacynego? Raz zrobi, my podpowiemy, drugi raz będzie wiedział co to sterowniki. Ja przy pierwszym kontakcie z nowym komputerem w domu (jestem pedantem) posprzątałem główny katalog (C:) ze śmieci w postaci io.sys i msdos.sys. Z całym szacunkiem, ale po to jest forum, nie rozumiem Twojego komentarza zważając na Twój staż tutaj.
@Helior: spróbuj podłączyć laptop do routera kablem sieciowym - możliwe, że sterownik do sieci przewodowej został wykryty. Często Windows update sam potrafi zainstalować sterowniki wifi (chociaż w ostatnim czasie jest problem z usługą windows update dla Windows 7). Podaj dokładny model laptopa i dokładnie jaki jest system operacyjny (32, czy 64 bitowy).
bachus - Z całym szacunkiem, ale po to jest forum, nie rozumiem Twojego komentarza zważając na Twój staż tutaj.
Ok.Widzę,że staż jest na tym forum jest najważniejszy dla Ciebie.
Napisałem prawdę-jak zaczynać to od swojego kompa,a nie od cudzych.
Ale wiesz lepiej-zważając na Twój staż na tym forum.
Warto wejść na stronę www producenta i poszukać na niej sterowników do tego modelu laptopa i zainstalowanego systemu operacyjnego (to oczywiście poprzez inny komputer z netem). Jak jesteś zielony i nie wiesz o czym konkretnie piszę, podaj producenta i model laptopa.
Nie jest to mój pierwszy w życiu reinstall tylko z poprzednimi laptopami nie było takich problemów sterowniki wszystkie pobrałem i nadal nic,
Nie jestem urażony twoją wypowiedzią bardzo często naprawiam komputery i za każdym razem było dobre tylko ten lapek robi mi problemy sterowniki wszystkie są ale wifi nadal nie ma
No to robisz coś nie tak. Do teraz nie podałeś wersji systemu operacyjnego i modelu laptopa. Nie podałeś indentyfikatora sprzętu, który nie jest zainstalowany. Jak Ci więc można bardziej pomóc?