Laptop po formacie nie widzi sieci bezprzewodowych

Witam dostałem do wyczyszczenia laptop z Win 10 nie podłączałem go do Wifi tylko od razu zacząłem formatowaćZainstalowałem na nim WIN 7 Home i chciałem połączyć się z siecią bezprzewodową ale jest ikonka że kabel sieciowy nie jest podłączony.Gdy chce dodać nową sieć bezprzewodową piszę mi system windows nie może wykryć żadnych interfejsów sieci bezprzewodowych ponad to w Menedżerze urządzeń Kontroler sieci ma żółty trójkąt myślicie że to przez to? :slight_smile:

Nie wspomniałeś o instalacji sterowników, więc raczej tak.

Z całym szacunkiem,ale będąc na Twoim miejscu ,i mając Twoją wiedzę-nie brałbym się za instalację systemu,a już tym bardziej nie dawałbym Ci laptopa do naprawy lub czyszczenia (jak zwał tak zwał).

Sterowniki w Windows to PODSTAWA.

A gdzie jeszcze dodatkowe programy,na których możesz polegnąć,gdyż gro z nich ma ukryta w instalatorze dodatkowe programiki-nikomu nie potrzebne-a na dzień dobry potrafiące nieźle naśmiecić,i potrafiące się ukryć przed odinstalowaniem.

Nie chcę Cię urazić tym komentarzem,ale pomyśl nad tym.

Pozdro

Musisz oprogramować chipset i zainstalować sterowniki bo z tego co piszesz zrobiłeś tylko downgrade i jest goły system. O ile win10 mógłby oprogramować wifi sam to przy win7 często trzeba szukać samemu sterownika i instalować. Mam wrażenie że to twój pierwszy w życiu reinstal.

@akos41 z całym szacunkiem, ale to gdzie ma się nauczyć tak podstawowej rzeczy, jak zainstalowanie systemu operacynego? Raz zrobi, my podpowiemy, drugi raz będzie wiedział co to sterowniki. Ja przy pierwszym kontakcie z nowym komputerem w domu (jestem pedantem) posprzątałem główny katalog (C:) ze śmieci w postaci io.sys i msdos.sys. Z całym szacunkiem, ale po to jest forum, nie rozumiem Twojego komentarza zważając na Twój staż tutaj.

@Helior: spróbuj podłączyć laptop do routera kablem sieciowym -  możliwe, że sterownik do sieci przewodowej został wykryty. Często Windows update sam potrafi zainstalować sterowniki wifi (chociaż w ostatnim czasie jest problem z usługą windows update dla Windows 7). Podaj dokładny model laptopa i dokładnie jaki jest system operacyjny (32, czy 64 bitowy).

bachus - Z całym szacunkiem, ale po to jest forum, nie rozumiem Twojego komentarza zważając na Twój staż tutaj.

Ok.Widzę,że staż jest na tym forum jest najważniejszy dla Ciebie.

Napisałem prawdę-jak zaczynać to od swojego kompa,a nie od cudzych.

Ale wiesz lepiej-zważając na Twój staż na tym forum.

Warto wejść na stronę www producenta i poszukać na niej sterowników do tego modelu laptopa i zainstalowanego systemu operacyjnego (to oczywiście poprzez inny komputer z netem). Jak jesteś zielony i nie wiesz o czym konkretnie piszę, podaj producenta i model laptopa.

Nie jest to mój pierwszy w życiu reinstall tylko z poprzednimi laptopami nie było takich problemów sterowniki wszystkie pobrałem i nadal nic,  

Nie jestem urażony twoją wypowiedzią bardzo często naprawiam komputery i za każdym razem było dobre tylko ten lapek robi mi problemy sterowniki wszystkie są ale wifi nadal nie ma :confused:

No to robisz coś nie tak. Do teraz nie podałeś wersji systemu operacyjnego i modelu laptopa. Nie podałeś indentyfikatora sprzętu, który nie jest zainstalowany. Jak Ci więc można bardziej pomóc?