Laptop po właczeniu pokazuje tylko logo producenta

Witam mam brata laptopa ktory włacza się tak jak w temacie dla nieścisłości załączam wideo
myślałem ze jakis pasek sie odpiął w środku ale wszystko bylo ok… próbowałem zgrać na pendrive windowsa i włączyć laptopa przy podpiętym pendrivie… nic dalej to samo

Jest to ASUS-X53S

Czy jeśli podczas uruchamiania (natychmiast po naciśnięciu Power) pukasz w klawisz Delete pojawi się BIOS laptopa?

Nie

Może spróbuj jeszcze podczas uruchamiania klikać w klawisze np. F2 lub Esc, a nawet jeszcze inne. Jeśli nie da sie wejść do BIOSu, to wyjmij akumulator, odłącz też laptopa od prądu i kilka razy kliknij przycisk Power. Potem zmontuj wszystko z powrotem i wykonaj powyższe próby.
Jeśli i to nic nie da, to sprzęt jest prawdopodobnie uszkodzony.

on jest podtrzymywany na zasilaniu wiec nie ma bateri

Więc odłącz od prądu i zrób co napisałem, jednak marnie to widzę. Tak się często kończy używanie laptopa na samym zasilaczu bez akumulatora.

Bios nijak nie uruchamia się

Jeśli możesz i masz jak(?), to zmień lub przełóż pamięć w inny slot, jeśli są np. dwa. Jeśli są dwie pamięci, to korzystaj pojedynczo z każdej. Ważne, aby wejść do BIOSu. W przeciwnym razie nie mam pomysłu.

W ASUSach jeszcze spróbuj: wyłącz laptopa, wciśnij F2 i trzymając F2 dopiero włącz laptop. Spróbuj jeszcze to samo zrobić, ale wcześniej wyciągnij dysk twardy - widziałem, że Asusy potrafią głupieć, jak dysk jest uszkodzony i nie dają sobie rady z obrobieniem S.M.A.R.T :wink:

po wyjeciu dysku i naciskaniu esc wyswietlila mi sie lista do wyboru boot device

No to podłącz dysk do innego komputera i zobacz, czy nie jest uszkodzony.

wszystko wskazuje na to ze dysk jest uszkodzony

No właśnie to jest wkurzające w Asusach (kiedyś miałem), że nie potrafi powiedzieć co mu dolega. Na szczęście SSD są teraz b. tanie.