Witam mam brata laptopa ktory włacza się tak jak w temacie dla nieścisłości załączam wideo
myślałem ze jakis pasek sie odpiął w środku ale wszystko bylo ok… próbowałem zgrać na pendrive windowsa i włączyć laptopa przy podpiętym pendrivie… nic dalej to samo
Może spróbuj jeszcze podczas uruchamiania klikać w klawisze np. F2 lub Esc, a nawet jeszcze inne. Jeśli nie da sie wejść do BIOSu, to wyjmij akumulator, odłącz też laptopa od prądu i kilka razy kliknij przycisk Power. Potem zmontuj wszystko z powrotem i wykonaj powyższe próby.
Jeśli i to nic nie da, to sprzęt jest prawdopodobnie uszkodzony.
Jeśli możesz i masz jak(?), to zmień lub przełóż pamięć w inny slot, jeśli są np. dwa. Jeśli są dwie pamięci, to korzystaj pojedynczo z każdej. Ważne, aby wejść do BIOSu. W przeciwnym razie nie mam pomysłu.
W ASUSach jeszcze spróbuj: wyłącz laptopa, wciśnij F2 i trzymając F2 dopiero włącz laptop. Spróbuj jeszcze to samo zrobić, ale wcześniej wyciągnij dysk twardy - widziałem, że Asusy potrafią głupieć, jak dysk jest uszkodzony i nie dają sobie rady z obrobieniem S.M.A.R.T