Laptop poleasingowy 1000 zł

Szukam jakiegoś laptopa (mam na myśli głównie wersję biznesowe) w dobrym stanie do internetu i innych tego typu multimediów, jakieś starsze gierki itp, może uda się żeby fortnite działał chociaż to nie jest priorytetem.
Jakichś szczególnych wymagań nie mam, ale dobrze gdyby był SSD :slight_smile:

Coś z tego:
https://allegro.pl/kategoria/laptopy-491?order=m&typ-dysku-twardego=SSD&typ-dysku-twardego=SSD%20%2B%20HDD&rodzaj-karty-graficznej=Grafika%20dedykowana&price_to=1000&wielkosc-pamieci-ram=8%20GB&system-operacyjny=Windows%207%20Home%2064-bit&system-operacyjny=Windows%207%20Professional%2064-bit&system-operacyjny=Windows%2010%20Home&system-operacyjny=Windows%2010%20Professional

Jak chcesz jakiś z gwarancją to pewnie któryś DELL E6530
Jak nie to pewnie zależnie od ceny końcowej ten:

Dzięki bardzo, dużo pomogłes :slight_smile: spróbuję licytować tego MSI.

Jednak odpuszczę sobie tego MSI, budżet mam lekko do podciągniecia gdyby coś, ale wolałbym zamknąć się w tym tysiącu bo wiem że da się znaleźć fajny sprzęt za tą cenę.
Wracając, co sądzicie o tym Dell http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7526279651

na 90% przekroczy budżet, ale możesz spróbować.
EDIT: Z tego co wrzuciłem wyszukiwanie to już jest sporo fajnego sprzętu, zależy co konkretnie Ci się spodoba i czy ma mieć gwarancję.

Bierze się biznesówkę z integrą Intela, do której można podłączyć kablem eGPU (zewnętrzną kartę graficzną). Jak pracujesz to jest cicho, a bateria dłużej trzyma. Jak chcesz w coś grać to wtedy dopiero podpinasz eGPU, a wyjście karty graficznej do TV lub monitora.

Mówisz o tych co kosztują 200 zł i nic nie dają czy tym pudle za 3 tysiące przez które jak chcesz zagrać poza biurkiem musisz nosić torbę i pudło?

Potrzebuję laptopa na studia, głównie internet filmy multimedia, czasem gry ale raczej nie te wymagające bo mam stacjonarke w domu, z nowszych gier to fortnite i może Fifa 18. Chciałbym żeby miał dysk ssd, ogólnie 256gb mi wystarczy, dobrze zrobiony i z przyzwoitym procesorem. Prosiłbym o jakieś oferty bo wczoraj uciekł mi Lenovo ThinkPad T440 i5/8gb/256sdd/nowa bateria za 891 zł , coś właśnie w takich klimatach mnie interesuje, jeśli ktoś ma jakieś ciekawe aukcje to proszę o podesłanie tuta :slight_smile:

Odpowiadając na pytanie kolegi z góry, gwarancja nie jest obowiązkowa, lecz oczywiście wolałbym z gwarancją niż bez.

Widzę kwotę w jakiej człowiek chce się zmieścić z przyzwoitym lapkiem, a w niej miejsca na jako taki układ graficzny nie ma. eGPU to zawsze jest sprawa dodatkowa i z biurka/spod telewizora nie schodzi.

Mi zintegrowany układ graficzny też będzie pasował, skupie się na Lenovo ThinkPad T440/T450 podobno dobre laptopy z tego segmentu.

Szukam ciągle, ale nic ciekawego nie widzę ktoś coś mógłby poratować? :slight_smile:

W tej chwili albo bardziej mobilny

Lub biznesowy klocek

Ten HP wydaje się całkiem niezły.

Tak do tysiaka to raczej nie pograsz w Fifa, Fortnite, te gry mają spore wymagania, lapek musiałby być w fatalnym stanie. Poszukaj może bardziej w sklepach z outletami, np. TUTAJ, Dell Latitude E6420, procek i5, 120 GB SSD, 8 GB ram, grafika integra. Lub mocniejszy Lenovo ThinkPad T430, i5-3320M, 8 GB ram, grafika integra HD 4000, SSD.
Plus taki że tutaj gwarantem na 2 lata jest sklep, a nie jakiś zwykły sprzedawca na allegro który się zmyje po sprzedaży.

Polecam poszukać laptopa w dwóch firmach;
Lenovo https://at-outlet.pl/laptopy-lenovo
Albo Dell
Obie firmy są solidne, wiele laptopów poleasingowych trafia do sprzedaży. Znalazłem na przykład lenovo thinkad w cenie 1000 zł
windows 8
4 gb ram
i5
i matowa matryca