Szukam jakiegoś laptopa (mam na myśli głównie wersję biznesowe) w dobrym stanie do internetu i innych tego typu multimediów, jakieś starsze gierki itp, może uda się żeby fortnite działał chociaż to nie jest priorytetem.
Jakichś szczególnych wymagań nie mam, ale dobrze gdyby był SSD
Jak chcesz jakiś z gwarancją to pewnie któryś DELL E6530
Jak nie to pewnie zależnie od ceny końcowej ten:
Dzięki bardzo, dużo pomogłes spróbuję licytować tego MSI.
Jednak odpuszczę sobie tego MSI, budżet mam lekko do podciągniecia gdyby coś, ale wolałbym zamknąć się w tym tysiącu bo wiem że da się znaleźć fajny sprzęt za tą cenę.
Wracając, co sądzicie o tym Dell http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7526279651
na 90% przekroczy budżet, ale możesz spróbować.
EDIT: Z tego co wrzuciłem wyszukiwanie to już jest sporo fajnego sprzętu, zależy co konkretnie Ci się spodoba i czy ma mieć gwarancję.
Bierze się biznesówkę z integrą Intela, do której można podłączyć kablem eGPU (zewnętrzną kartę graficzną). Jak pracujesz to jest cicho, a bateria dłużej trzyma. Jak chcesz w coś grać to wtedy dopiero podpinasz eGPU, a wyjście karty graficznej do TV lub monitora.
Mówisz o tych co kosztują 200 zł i nic nie dają czy tym pudle za 3 tysiące przez które jak chcesz zagrać poza biurkiem musisz nosić torbę i pudło?
Potrzebuję laptopa na studia, głównie internet filmy multimedia, czasem gry ale raczej nie te wymagające bo mam stacjonarke w domu, z nowszych gier to fortnite i może Fifa 18. Chciałbym żeby miał dysk ssd, ogólnie 256gb mi wystarczy, dobrze zrobiony i z przyzwoitym procesorem. Prosiłbym o jakieś oferty bo wczoraj uciekł mi Lenovo ThinkPad T440 i5/8gb/256sdd/nowa bateria za 891 zł , coś właśnie w takich klimatach mnie interesuje, jeśli ktoś ma jakieś ciekawe aukcje to proszę o podesłanie tuta
Odpowiadając na pytanie kolegi z góry, gwarancja nie jest obowiązkowa, lecz oczywiście wolałbym z gwarancją niż bez.
Widzę kwotę w jakiej człowiek chce się zmieścić z przyzwoitym lapkiem, a w niej miejsca na jako taki układ graficzny nie ma. eGPU to zawsze jest sprawa dodatkowa i z biurka/spod telewizora nie schodzi.
Mi zintegrowany układ graficzny też będzie pasował, skupie się na Lenovo ThinkPad T440/T450 podobno dobre laptopy z tego segmentu.
Szukam ciągle, ale nic ciekawego nie widzę ktoś coś mógłby poratować?
W tej chwili albo bardziej mobilny
Lub biznesowy klocek
Ten HP wydaje się całkiem niezły.
Tak do tysiaka to raczej nie pograsz w Fifa, Fortnite, te gry mają spore wymagania, lapek musiałby być w fatalnym stanie. Poszukaj może bardziej w sklepach z outletami, np. TUTAJ, Dell Latitude E6420, procek i5, 120 GB SSD, 8 GB ram, grafika integra. Lub mocniejszy Lenovo ThinkPad T430, i5-3320M, 8 GB ram, grafika integra HD 4000, SSD.
Plus taki że tutaj gwarantem na 2 lata jest sklep, a nie jakiś zwykły sprzedawca na allegro który się zmyje po sprzedaży.
Polecam poszukać laptopa w dwóch firmach;
Lenovo https://at-outlet.pl/laptopy-lenovo
Albo Dell
Obie firmy są solidne, wiele laptopów poleasingowych trafia do sprzedaży. Znalazłem na przykład lenovo thinkad w cenie 1000 zł
windows 8
4 gb ram
i5
i matowa matryca