Laptop-problem z klawiaturą-np. zamiast u jest 4

[shift]+[Fn] ??

benio wygląda jak by się włączyła klawiatura numeryczna. u mnie na laptopie compaq klawiaturę numeryczną włącza się kombinacją [fn]+[f8], u ciebie zapewne jest to inna kombinacja. Przyglądnij się klawiaturze i znjadź na niej symbol “klawiatury numeryczne”, w połączeniu z klawiszem [fn] będziesz mógł wyłączać lub włączać klawiaturę numeryczną.

jeśli nadal ktoś ma ten problem, to powiem, że w asusie pomogło naciśnięcie razem klawisza “Fn” i “Ins”.

witam,

w zasadzie nikt konkretnie nie napisał jak usunąć problem że zamiast u jest 4 , a sam też takowy miałem przez ostatnie kilka dni Zaczęło się od podłączenia stacji bazowej i oddzielnej klawiatury . Ale udało się!!

Więc są na to dwa sposoby :

1. podłączamy oddzielną klawiaturę np. USB i wciskamy na niej po prostu klawisz NUM LOCK i po sprawie

2. w laptopie nad klawiszami 7,8,9,0,-,= jest gdzieś przycisk podpisany małymi literkami NumLK . Wówczas wciskamy kombinację klawiszy SHIFT wraz z tym właśnie NumLK , wyłączamy klawiaturę numeryczną, i po sprawie.

Oczywiście każdy laptop ma swoje ustawienia i w innym miejscu może być ten dodajmy podwójny klawisz.

Powodzenia.

(mój opis dotyczy laptop IBM R51 - klawisz NumLk u mnie to 5 klawisz licząc od prawej w prawym górnym rogu )

Fn+Ins powinno wszystko naprawić.