Laptop psuje połączenie z internetem

Od kilku tygodni mam problem z internetem w laptopie. Polega to na tym, ze gdy w weekendy jestem w domu i połącze swój laptop z WiFi to po chwili pomimo tego, że jest połączenie internet nie działa na żadnym urządzeniu w domu. Jak tylko odłącze swoj laptop od WiFi wszystko wraca do normy. Problemy są nie tylko z siecią w domu, s tygodniu zazwyczaj korzystam z internetu mobilnego lub innego wifi, tam internet działa lepiej, jednak dalej przerywa co jakiś czas na krótki okres czasu, czasem internet całkiem przerywa i muszę przełączać miedzy sieciami. Nie potrafię znaleźć w internecie na żadnych forach ani polskich ani zagranicznych podobnego problemu. Próbowałem resetu kart sieciowych, aktualizacji sterowników kart sieciowych, próbowałem pozmieniać coś w ustawieniach rutera i wifi w laptopie, nic jednak nie pomogło. Jedynie aktualizacja windowsa pomogła na jakiś czas, jednak problem znów powrócił. Przeskanowałem tez komputer zarówno windows defender, jak i płatny antywirus nic nie znalazły.