Włącz Orthos i zobacz co się będzie działo z temperaturą.
Być może potrzebne jest czyszczenie z kurzu. BSOD informuje o problemie ze sprzętem, ale nie mówi, z którym elementem.
Włącz Orthos i zobacz co się będzie działo z temperaturą.
Być może potrzebne jest czyszczenie z kurzu. BSOD informuje o problemie ze sprzętem, ale nie mówi, z którym elementem.
w tym pisze ze zero bledow i ostrzezen
angelika390 , chodziło mi, abyś włączyła orthosa i zobaczyła, czy temperatura procesora znacznie rośnie. A może spowoduje to wyłączenie komputera?
przepraszam ze dlugo nie pisalam ale mnie nie bylo:/
wiec mam juz tego dosc!
niewiem o co z tym chodzi zaczelo sie to jak zaczal wyskakiwac mi komunikat ze moja licencja na produkt windows vista wygasnie za 30 z kazdym dniem bylo tych dni coraz mniej i jak juz bylo ze za kilkanascie godzin wygasnie to zaczelam panikowac bo nie wiedzialam co to jest i o co chodzi myslalam ze mi usunie wszystkie pliki i ze moze skasuje mi caly system , zaczelam robic jakies przywracanie systemu i zapasowa kopie plikow, kasowalam niepotrzebne pliki i wogole teraz mam taki balagan na laptopie ze masakra a gdy juz ten czas sie skonczyl dokladnie to o 23 to gdy wybila 23 to pokazal sie komunikat ze twoja licencaj na produkt windows vista wygasnie za 0 godzin i do dzis mi sie pojawia choc to bylo juz pewnie jakies 3 tyg. temu czy to ma z tym jakis zwiazek???
zrobilam tak jak mowiles i jak wlaczylam orthosa to temp. procesora byla 50 ale zaczela rosnac i po 15 minutach byla 79 wiec przerwalam to i wylaczylam orthosa i od razu zmalala na 53 czyli o co chodzi??
Szukałem na ten temat, trochę na stronie microsoftu. Był kiedyś problem z laptopami firmy Asus i dotyczył on biosu, który automatycznie przestawiał się na rok 2019. Komunikat wtedy brzmiał:STOP 0x00000098 - EVALUATION_PERIOD_EXPIRED. Rozwiązaniem tego problemu było wgranie nowego biosu.
Przydałoby się, więc zrobić aktualizację biosu.
Co do tego odliczania, to pytanie, czy aktywowałaś system?
czy aktywowalam nie bo niewiem jak to sie robi
a ten BIOS to jak wgrac??
Ze strony Microsoftu, więcej: http://windowshelp.microsoft.com/Window … 51045.mspx
PS A tak z ciekawości, czy to prawda co pisali, jaką Masz datę na komputerze, albo czy miałaś z nią problem?
jaka date o co chodzi i kto pisal??
a z ta aktywacja to pisze ze system windows zostal aktywowany
ale ten komunikat dalej sie wyswietla
i jeszcze mam jedno pytanie bo chyba znowu cos spieprzylam bo gdy wczesniej uruchomilam Launch Internet Explorer Browser-czyli internet to pojawil sie komunikat i strona zostala zamknieta
W dniu 17.07.2008 , o godzinie 22:07 został dopisany post przez angelika390
to ten komunikat
Pisałem, że jak szukałem na stronce Microsoftu, to opisywano błąd 0x00000098, który występował, gdy w biosie następowała zmiana (samoistna) daty na 2019. Stąd moje pytanie o datę w komputerze.
Co do drugiego sprawdź pamięć komputera Memtestem86
data jest dobra
W dniu 18.07.2008 , o godzinie 13:13 został dopisany post przez angelika390
a co do tego programu to pisze ze system nie moze otworzyc pliku
W dniu 18.07.2008 , o godzinie 13:15 został dopisany post przez angelika390
a i wyskakuje mi jeszcze taki komunikat
Memtest86 po ściągnięciu, rozpakowujesz np winrarem. W środku jest obraz płyty CD. Musisz go nagrać na płytę, jako obraz, np w nero jest opcja Nagraj obraz na dysk. Po nagraniu, uruchamiasz komputer z tej płyty (w biosie ustawiasz bootowanie z napędu CD). Program testuje wszystko automatycznie, wynik przedstawiany jest w tabeli, po jednym przebiegu możesz wyłączyć komputer.
Co do ostatniego, zrobiłaś już odchudzanie systemu: http://www.searchengines.pl/index.php?s … =5989&st=0
(zwiększ też ilość miejsca dla pliku stronicowania lub musisz kupić dodatkową pamięć).
a cos prostrzego tak zebym nie musiala nagrywac na plyte
Jest memtest pod windows, ale ja uważam go za słaby program do testowania (memtest86 jest zdecydowanie lepszy).
uruchomilam to ale tego nie nagralam na dysk
musze to nagrac na dysk??
Winna Biosu…bodajze…
Maciek.
Pozdrawiam.
Albo Procek sie grzeje…nie podejrzewam innej przyczyny…takie to objawy.
Badz twardy ma za duzo boot sektorow i go czy jego wyrzuca…resetuje czy wylacza sie doszczetnie bez diody start…
Maciek.
.Pozdrawiam :twisted: .
…
z ta pamiecia wirtualna sobie poradzilam wszystko juz ok ale zostal tylko ten wredny niebieski ekran moze ma ktos jakies propozycje jak to roozwiazac jesli nie to raczej oddam do serwisu:/