Laptop Samsung R510 ,problem z włączeniem go

Witam jak w temacie :frowning:

Posiadam Laptop właśnie ten model R510 Samsung,i od jakiegoś czasu /paru dni/ mam problem z włączeniem go mianowicie kiedy wciskam guzik aby go uruchomić , słyszę tylko rozruch dysku ,zapalenie diud w obudowie i to wszystko. Nie kiedy /za którymś tam razem / potrafi się załączyć i kiedy chce się system windows wczytać następuję “zawieszka” i tylko restart kompa pomaga.

Jeśli np. teraz chce go ponownie załączyć /po tej zawieszce systemu/ muszę odczekać parę minut i dopiero mogę próbować bo inaczej sie nawet matryca nie zaświeci ,tylko sam słysze rozruch dysku itp :frowning:

Co może być nie tak forumowicze,serwisanci?

Laptop już na gwarancji nie jest :?

Bardzo Proszę o szybka pomoc,oraz co myślicie o tym .

Dodane 22.09.2010 (Śr) 14:35

Teraz np.postanowiłam znów go włączyć i udało sie i to nawet bez zawieszki systemowej.hmm ale ile to bedzie OK trwało /to tylko szajsung wie/czy sie za chwilę nie zawiesi i znów będe miała z nim np. problem włączeniem i oczywiście parę minut będe musiała odczekać za nim za którymś razem odpali. Kurcze co się może z nim dziać ?

Czy udało się naprawić ? i jaki był problem ?

U mnie właśnie pojawiło się dokładnie to samo :frowning:

Pozdrawiam

Hej,

:arrow: Laptop działa na zasilaniu sieciowym czy na akumulatorze?

:arrow: Jak po chwili wygląda dioda sygnalizująca pracę dysku twardego?

:arrow: Czy działa klawiatura - tzn. czy naciskając na przykład CapsLock zaświeca się odpowiednia dioda?

Tutaj podobnie - jak wygląda kontrolka pracy dysku twardego i czy działa klawiatura.

Wygląda to albo na przegrzewanie się komponentów laptopa, albo na błąd płyty głównej bądź pamięci RAM.

:arrow: Czy laptop dobrze jest chłodzony?

:arrow: Nie są zablokowane kanały cyrkulacyjne powietrza? Albo czy laptop nie jest kładziony na przykład na kołdrze?

:arrow: Słychać pracę wentylatorków?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Okazało sie ,że BGA /karta grafiki/ była do wymiany :wink:

P.s. Przepraszam ze dopiero teraz pisze to ,ale wole dokończyć i żeby każdy wiedział który będzie to czytał i miał podobny problem z laptopem…

Pozdrawiam!