Laptop się wyłącza pomimo że w opcjach jest ustawione by tego nie robił

Dzień dobry. Jak w temacie. Ustawieniach zasilania takie jak na dołączonym zdjęciu. Zależy mi aby laptop się nie wyłączał. By cały czas był uruchomiony a automatycznie po kilku godzinach się wyłącza. Czy Ktoś może znaleźć jakieś rozwiązaniem?

Pozdrawiam i życzę wszystkiego co najlepsze. Również dla Najbliższych + :blush:

Rozładowanie…

Laptop po 3 h się HIBERNUJE.

Wyłącz to tu:

Wpisz 0.

tak jak tu mniej więcej

Spróbuj w menu start wpisać skutek zamknięcia pokrywy a następnie wybierz opcje nic nie rób

@Maksymilian Jeżeli masz włączoną hibernację systemu jak pisze @FadeMind to możesz ją wyłączyć (zwiększysz wtedy ilość wolnego miejsca na dysku C: ponieważ nie będzie się na nim zapisywał plik hibernacji który zwykle ma wielkość równą ilości pamięci RAM w komputerze). Aby wyłączyć hibernację uruchom wiersz poleceń (cmd.exe) jako administrator i wpisz w nim komendę: powercfg -hibernate off.

Pozdrawiam!

Tylko po co?
Plik hiberfile jest używany do hybrydowego zamykania systemu. Wystarczy ustawić wartość zero dla hibernacji tak jak wskazałem.

Z SSD nie ma sensu iść w hybrydowe zamykanie :left_right_arrow: otwieranie.

Na HDD może to przyśpiesza zamknięcie…

@krystian3w To trzeba zapytać autora tematu.
@Maksymilian Czy masz w laptopie dysk HDD czy SSD?

Pozdrawiam!

Ajajaj, źle zrozumiałem pierwszy post i już dislike… Tak, tu wystarczy wył. hibernację…

Albo zły dzień z powodu bugów w aplikacji AdGuard, dodatkowo odkryte w liście Olega na jaką nie mam wpływu - MajkiIT by 3 tygodnie dezaktywował filtry w jego repozytorium.

Z serca Wam dziękuje za komentarze. Zastosowałem wszystkie propozycje. Wyłączona hiberbacja, dysk twardy nigdy ma nie być wyłączany,

Opcja po zamykaniu pokrywy nic nie rób.

Zobaczymy jakie będą efekty :slight_smile:

Jak się wyłączy hibernację, to odwali mu całkowite wyłączenie systemu po tych 3 godzinach, zamiast hibernacji.

Zakładam, że raczej byznesów gdzie apka startuje wieki na latopie nie prowadzi.

Dysk ssd