Laptop, spalone elementy płyty głównej

Witam, przepaliły mi się elementy płyty głównej i nadaje się ona do kosza, chciałem kupić nowa ale nie mam pojęcia za co się zabrać i jaka kupić, wie ktoś co to za płyta główna i za ile ja dostanę?
Laptop Asus G551JM

1 polubienie

Jedyna na allegro 800 i nie masz żadnej gwarancji że uda ci się to badziewie złożyć ani że płyta działa.
Wywal to na śmietnik albo sprzedaj z dokładnym opisem usterki, może ktoś kupi dla matrycy albo kadłubka.

Ratowanie tego padła jest nieopłacalne.

1 polubienie

Co robiłeś że się “przepaliły”?

Za późno zorientowałem się że chłodzenie nie domaga.

Co w nim jest nie tak, ma już pare lat ale gdyby nie ta płyta główna to bardzo dobrze dawał radę, która to jest za 800?

Chcesz wydać na samą płytę tyle co ten sprzęt jest wart sprawny?

W sumie masz racje, nie ma żadnej tańszej opcji?

1. nie masz pojęcia jak podejść do tematu.
  2. naprawa tego będzie kosztowna.

Nie masz pojęcia, zatem na pewno coś sknocisz i utopisz dużo kasy.
Wystaw na licytację dokładnie opisując usterkę, jakiś serwis to kupi, niech się tym bawią profesjonaliści.

Za to co miałbyś wydać na naprawę + kasa ze złomu napewno kupisz przyzwoity sprzęt.

Dobra, dzięki w takim razie za pomoc.

Jeśli się na tym nie znasz to faktycznie nie zabieraj się za przekładkę, ale co Ci szkodzi zapytać w serwisach komputerowych o koszt naprawy? Wtedy oni kupią płytę i odpowiadają za działanie sprzętu po przekładce. Płyty na Allegro chodzą po 800zł, ale gdzie indziej są już 2x tańsze (1, 2, 3).