Laptop strasznie muli


(Kubnwj) #1

Tak jak w tytule.

 

Sprzęt:

System: Windows 8 64 bit

Procesor: Intel® Core i3-3120M CPU @ 2.50GHz

Zainstalowana pamięć (RAM): 6,00 GB (dostępne: 5,89 GB)

Karty graficzne: Intel® HD Graphic 4000 i Radeon HD 7670M

 

Dodam że procesor jest x64, a komputer miał miesiąc temu odświeżanie systemu z windows 8.1 do windows 8.

POMOCY! !!

 

 


(rgabrysiak) #2

Cześć,

 

Uporządkuj autostart, odinstaluj zbędne programy, przeczyść system np. programem CCleaner, zdefragmentuj partycje.

Przeskanuj system program AV.

Jeżeli problem będzie nadal występował sprawdź czy sprzęt się nie przegrzewa.

Możesz także przetestować dysk twardy.


(adan2013) #3

Za mało informacji.

-od kiedy zwolnił

-czy było coś instalowane, ściągane


(Kubnwj) #4

Wszystko zaczęło się kiedy raz znajomy "przydusił" go przyciskiem uruchamiania. Kiedy uruchomiłem go ponownie po zdarzeniu odbyło się jakieś skanowanie i naprawianie dysku. Potem przy zalogowaniu na dowolne konto windows wyświetlał mi błędy programów (np. program sttray64 nie został poprawnie uruchomiony, albo coś innego ale zawsze przy tym pojawiał się błąd (chyba (0000000x80) ale nie mam pewności). Od kiedy naprawiłem te błędy laptop strasznie muli. Jeśli chodzi o instalowane programy, to tunatic i Assassin's Creed Brotherhood, a pobierane to kilka e-booków. Nic więcej nie pamiętam.

CCleaner znalazł kilka błędów w rejestrze, za AV na razie się nie zabieram, ale przeskanuję. Dodam, że jak włączyłem jakąś nowszą grę np. Need For Speed MW 2012 to laptop głośno szumiał że zaczęło to wkurzać i kupiłem sobie słuchawki. Teraz nic nie szumi... denerwuje mnie to.


(falcon89) #5

Pobierz CrystalDiskInfo portable, wypakuj i uruchom, zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]), zrób zrzut ekranu (rozciągnij okno programu), umieść na http://postimage.org/ i podaj link na forum.


(Djzon) #6

Ps. "Nie dawaj znajomemu do "przyduszania" lub nie pozwalaj z niego korzystać bo Ci więcej szkód narobi"


(Kubnwj) #7

Warto pamiętać :slight_smile:

Po wysłaniu screena zmieniłem znowu na 16 [HEX].

Link: