Mam Laptopa Asus k54c chiałem wymienić w nim paste termoprzewodzącą . Po wykonaniu tej czynności złożyłem komputer do stanu pierwotnego ale nie chciał mi się włączyć po podpięciu do sieci tylko zaświeciły się diody na znak że prąd jest dostarczany.
Tak więc rozłozyłem komputer na części i odpaliłem samą płytę z wentylatorem na zasilaczu. Najpierw wentylator zaczął chodzić i gasł (ta operacja trwała mniej niż sekunde ) po kilku powtórnych sekwencjach zaczął robić to głośniej , przyspieszał i gasł … w końcu za którymś razem uruchomił się na trochę dłużej jak przy rozruvchu i zgasł … po 10s przyciśnięciu przycisku on/off płyta się wyłączyła jeśli tak można to nazwać .
Zauważyłem że pod procesorem nie ma dwóch kondensatorów … nwm dlaczego bo procesor zdjąłem dopiero gdy nic nie działało także nie mogę stwierdzić że to przyczyna błędu .
Więc tak zasilacz kupiłem nowy i przed operacją wymiany pasty sprawdzałem czy działa (wszytsko działało ok )…
Sprawdzałem na starym zasilaczu i historia rozruchowa się powtarzała (to już po tym jak coś nie grało )
Żadnych charakterystucznych dźwięków biosu
Bateria podpięta pod płytę głòwną i po podpięciu zasilacza wskazuje że jest naładowana (zielona dioda świeci )
Jeśli ktoś wie gdzie można znaleźć schemat płyty asus K54C ver. 2.1 to byłbym wdzięczny.
Proszę o pomoc jeśli to możliwe , to trochę nietypowa sytuacja.