Witam,
ostatnio laptop zaczął się mulić i bardziej nagrzewać. zrobiłem skan eset online skanner i wykryl 6 wirusów, 4 chyba skasował 2 pozostały. zrobiłem skan programem frst załączam wyniki. proszę o pomoc. z góry bardzo dziękuje.
Additionskan.txt (32,1 KB)
FRSTskan.txt (38,7 KB)
Spróbuj to samo zrobić tym skanerem kaspersky virus removal tool Ma opcję leczenia. Chyba jeden z najlepszych skanerów.
Hejka! spróbuj przeskanować kompa tym narzędziem ( długo skanuje co prawda, ale jest skuteczne )
Najlepiej przeskanować czymś bootowalnym
i się nagrzewa
Jak ma ze 3 lata to może się zakurzył.
przetestuje te programy. nie ma 3lat a zaledwie 2 miesiące.
kaspersky virus removal tool nic nie wykrył. sprawdzam kolejne zaproponowane programy.
HDD, czy ssd, bo to ma znaczenie. No i nie kładziesz na płasko/na kołdrze?
Drive c: () (Fixed) (Total:105.23 GB) (Free:61.17 GB) NTFS
Drive d: (Nowy) (Fixed) (Total:371.09 GB) (Free:79.73 GB) NTFS
To ja poczekam, aż skończycie
@artixv95
Zrób nowy skan FRST i wstaw logi do wglądu
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
używam podkładki chłodzącej aby mial lepsze chłodzenie od spodu.
„Polisingowy”? Wtedy wiek licz od daty produkcji a nie zakupu lub renowacji/refurbishingu.
nie wiem, kupiłem go w media expert. jest na pewno czysty w środku. aktualnie już sie nie grzeje. ale chcialbym sie przekonać ze nie ma juz zadnego wirusa. w menadzer zadan w zakładce uruchamiane mam proces instmp co to jest?
program EmsisoftEmergencyKit też nic nie wykrył. może już żadnej infekcji nie ma?
Dziękuję za logi
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\48517\Downloads
fixlist.txt (1,6 KB)
„Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner
- Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść - Wklej plik wynikowy.
Opisz krótko stan komputera, tzn. czy choć trochę poprawiła się jego praca
Pozdrawiam serdecznie
Juliusz
I ja pozdrawiam serdecznie, jeno się pytam, co to za kręciołek pod „Pozdrawiam”? Widzę, że to frame do gemiusa.
To tylko png w stopce
Zapomniałem podmienić, bo teraz już Senior
Aha! Obrazek - rozumiem.
jJul.txt (48,8 KB)
Nie rozumiem, czemu wyskoczyła strona blokowania gemiusa:
Już blokowanie włączone i nie mam problemu
ok dziękuje za pomoc, zrobię jak piszesz i dam znać i wstawię logi.
wklejam plik wynikowy, teraz pobiorę ADWCleaner zrobie co trzeba i zapodam plik wynikowy. dzieki za zaangażowanie i pomoc
Fixlog.txt (4,7 KB)