Laptop wyłącza się sam

Witam.Pisałem już kilka postów. Posiadam laptopa lenovo g500s który wyłącza się przy graniu a nawet czasami po kliknięciu przycisku zasilania pojawi się znaczek windowsa i nagle się wyłącza.Temperatury są max 65 stopni.Dysk na pewno nie ponieważ wymieniłem go tydzień temu na SSD. Ram sprawdzałem testami z windowsa przechodzi bez błędów.
I mam pytanie czego to jeszcze może być wina? bo już nie mam pomysłów.
A i ostatnio ktoś mi pisał żebym wyjął baterie ale to nie daje rezultatów.

Jakiego wina?
Gdy to laptop z 2013 roku, to pewnie z win 7 x64.
Pewnie windows już trochę sfatygowany. Tak myślę, że to może być sprawa sterów. Przy niektórych sterownikach jest we właściwości opcja zarządzania energią i zaznaczone - w pewnych sytuacjach wyłączają się jakieś urządzenia, czy system. W service packu może coś brakować. Trzeba jazdy od początku, czyli ponowna instalacja chipsetu, potem grafiki, potem lan/wifi.
Albo jazda z recovery… a gdy tam już win 10, to inny ból, - Tu są spece od w 10.

Właśnie - jest coś takiego, jak podgląd zdarzeń i tam muszą być jakieś errory. Pokaż je, aby było co ogarnąć, albo wklejaj teksty z właściwości takich błędów.

Win 7 nigdy tam nie było aktualnie jest win 10 home sterowniki najnowsze a z tymi błędami gdzie to sprawdzic ?

Napisz moze konkretniej. Kupiłem w roku… Na …
g500s ma taki procesor. Grafike taką a taką. Ramu tyle a tyle. Mob taki a taki. System ( oryginalnie instalowali win 8)
No i oczywiście co oznacza

To jednak trochę ogólnikowo.
Na dzień dobry zrób to
Otwórz menu Start
Kliknij na Ustawienia
Kliknij na Aktualizacja i zabezpieczenia
Kliknij na Rozwiązywanie problemów
Klikaj i sprawdzaj na wszystko co ci sie podświetli

Laptop lenovo g500s CPU i3 3120m GPU HD 4000 i GT 720m ale NVIDIA jest wyłączona w biosie. 4gb ramu oryginalny win 8.1 PRO aktualnie dysk SSD BX 500 i win 10 home

A jak wygląda … łądowanie bateryjki? Pogmeraj trochę, delikatnie kablem zasilania w gniazdku. Mi to wygląda na to, że najprawdopodobniej masz niezwierające lutowanie . Ojciec na Acerze sobie to z 10 razy lutował, a na koniec zaczęło dziać się to samo co u Ciebie, ale wtedy już płyta poszła. :wink:

Ruszanie kablem nic nie zmienia. A błędów tak jakby żadnych nie ma

czyli jak zasilanie nie miga, nie ma uszkodzenia tutaj;)

Zrobiłes to co napisałem ?

Wszedłem w coś takiego jak zabezpieczenia i konserwacja i widzę błędy:
bad_module_info zatrzymano działanie
kilka razy że windows został nie poprawnie wyłączony ale nic więcej

System o tym informuje.
Ja pytałem czy zrobiłes to co napisałem

Zrobiłem i nic

Przejdz tu i przeczytaj ze zrozumieniem.
Pobierz i uruchom.

Jesli tu będzie Ok to problem raczej po stronie sprzetowej