Witam, czy jest możliwe kupno nowego laptopa, który będzie żwawo działał przy codziennych czynnościach, jak Internet, filmy, Office. Może od czasu do czasu uruchomiłabym grę typu The Sims 4? Proszę o jakieś podpowiedz i czy warto zaprzątać sobie głowę tym dyskiem SSD? To sprawa warta uwagi przy tych pieniądzach?
Laptop:
Asusa owego mam i polecam
Wielkie dzieki za propozycje Jaro. Te dyski SSD można tam zamontować jako dodatkowe czy robić później jakąś podmianę bym musiała? I jakbym kupowała laptops bez Windowsa wgranego, to poleciłbyś coś innego?
ASUS i Lenovo mają tylko jedno miejsce na dysk, więc trzeba wyjąć HDD. Jeżeli kupisz w X-KOM, to od razu mogą Ci zmienić dysk. Nie wiem jak jest w innych sklepach.
Jeżeli potrzebujesz więcej miejsca niż 120 GB, to możesz kupić adapter, który wkłada się w miejsce DVD:
Bez systemu dostaniesz to same modele, ale z lepszą specyfikacją:
Ewentualnie nie ma problemu aby samemu sobie zamówić dysk ssd z internetu. Możesz kupić sobie na allegro używany ssd oraz zamontować. Wystarczy Ci śrubokręt. Często jest to o wiele tańsze rozwiązanie tak więc możesz sobie sam przekalkulować co Ci się bardziej opłaca.
A i odsyłam do wpisu na blogu:
http://www.valhalla.pl/laptop-do-2000-zl-jaki-wybrac/
Możesz sobie tam obecnie poczytac o tym jaki laptop do 2000 zł warto jest wybrać. Stawiałbym albo na Lenovo albo na Dell ( dell trochę lepszy bo ma lepszy serwis oraz warunki gwarancyjne, na lenovo pod tym względem ludzie trochę narzekają).