Laptop zacina się po kilku minutach od włączenia


(Czarna1301) #1

Hej! Posiadam laptopa Lenovo G560 z win7.

Trzy dni temu przy starcie systemu od razu uruchomił się program OneKey Recocery (jeśli coś pochrzaniłam, to przepraszam, ale moja wiedza o komputerach jest bardzo przeciętna). Po przywróceniu systemu do stanu początkowego wszytsko śmigało jak zawsze, nie było najmniejszych problemów. Po zamknięciu systemu ściągnęły się aktualizację, na drugi dzień po okolo 20 minutach laptop sie zaciął na amen i za każdym razem po włączeniu po około 20 minutach jest ta sama sytuacja. Przywróciłam system do stanu początkowego jeszcze raz, łudząc się, że pomoże, ale sytuacja wygląda identycznie.

Dodam, że laptopa mam od około 5-6 lat i nigdy nie wywijał mi takich numerów :frowning:

Prosiłabym bardzo o pomoc (i jeśli to możliwe to tłumaczenie trudniejszych rzeczy jak krowie na granicy), bo średnio widzi mi się bieganie z laptopem do serwisu


(IPSEN) #2

Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż  okno z programu wszystkie parametry.


(MrBeckham666) #3

możliwe że to problem z dyskiem ewentualnie przegrzewanie się któegoś z podzespołów.

 

zawsze może to być jeszcze jakaś infekcja wiec adwcleaner antywirus i mbam emisoft wskazany.


(jakubgross) #4

Wykonaj skanowanie w trybie awaryjnym. 


(Czarna1301) #5


(IPSEN) #6

Dysk OK

 

Uruchom- http://www.cpuid.com…onitor_1.26.exe - włącz  grę lub film na yutube w HD, Pograj ok 10minut.pokaż okno z programu


(Czarna1301) #7

Antywirusem też go potraktowałam i nic nie znalazł


(IPSEN) #8

Sprawdz temperatury #6

 

Pokaż-http://forum.dobreprogramy.pl/nowy-log-obowi%C4%85zkowy-farbar-recovery-scan-tool-t478727/


(Czarna1301) #9

FRST - http://www.wklej.org/id/1653363/

Addition - http://www.wklej.org/id/1653364/

Temperatury:

CPU - 59 do 63

Płyta główna - 57 do 61

Nośniki - 47


(IPSEN) #10

odinstaluj-McAfee,masz avasta

 

temperatury są OK


(Czarna1301) #11

Odinstalowałam McAfee (który swoją drogą instaluje się automatycznie po przywróceniu systemu do stanu początkowego) i laptop działa już prawie godzinę, nawet nie próbując się zaciąć. Mam wrażenie, że ten program miał jakiś błąd i to przez to laptop odmawiał posłuszeństwa, co w sumie zgadza sie z tym, że do pierwszego wyłączenia laptop działał normalnie, a po włączeniu McAfee dokonywał aktualizacji


(IPSEN) #12

Włącz jakąś gierkę, i zobacz pod obciążeniem jak się zachowa,pograj ze 20 min


(Czarna1301) #13

Wszystko działa już normalnie, mam nadzieję, że problem rozwiązany juz na stałe, a nie do jutra :slight_smile:

 

Bardzo dziękuję za pomoc!