LAPTOP - zagwozdka co kupić

Hej!
Budżet: 4k
Przeznaczenie: przeglądarka, MS Teams, amatorska obróbka zdjęć, czasami jakas gierka (CS:GO, LOL, może jakies call of duty warzone bądź fifa)
System bądź bez, nie gra większej roli (chyba, ze cena się zmienia)

Zastanawiałem się nad typ laptopem lenovo Lenovo IdeaPad Gaming 3-15 i5-11320H/16GB/512 GTX1650 120Hz - Notebooki / Laptopy 15,6" - Sklep komputerowy - x-kom.pl

Lub może taki HP

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-hp-victus-16-e0453nw-16-1-ips-r5-5600h-8gb-ssd-512gb-geforce-gtx1650?gclid=CjwKCAiAheacBhB8EiwAItVO2zODPEUYqRc88wXnnTlMYdV7lsw2J5L9CAQuCG1xVC5ODAjHggjykBoCQs8QAvD_BwE

Chyba, że na zintegrowanej grafie też pogram na luzie w ww. gierki i wybrać jakiegos ASUSA VivoBook?
Proszę o jakieś wskazówki lub opinie jesli ktos mial do czynienia z powyzszymi lapkami. Dzięki

zagwoZdka…
od 4lat mam MSI z gtx, jest spoko, ale teraz kupiłbym już coś z rtx i 16 gb RAM, co najmniej…
zajrzałem z ciekawości:
Laptopy/Notebooki/Ultrabooki - Sklep komputerowy - x-kom.pl

1 polubienie

W tym budżecie bym się jednak zastanawiał nad Dellem - „niebiznesowe” laptopy HPE i Lenovo (chociaż lenovo biznesowo też już klepie badziew) Dell chyba wypada najlepiej…

1 polubienie

Budżet nie może trochę wyjść poza 4k? Jakiś raty? Przy dzisiejszej inflacji jest to często całkiem opłacalne.
Za 4700zł masz Gigabyte G5 KD-52EE123SD z 3060 na pokładzie.