Laptop zawiesza się


(Honoraty3mail) #1

Już od dwóćh miesięcy zawiesza mi się laptop. Najczęściej zdarza się to gdy włączam film, wyciszam dźwięk lub używam programu graficznego. Nie wiem czy wynika to z starości laptopa czy z jakiejś usterki software'u. W każdym razie będę wdzięczna jeżeli ktoś będzie w stanie mi pomóc.

Logi z OTL:

http://wklejto.pl/190850

http://www.wklejto.pl/190851

Nadal mam ten sam problem co powyżej. Dodatkowo ostatnio laptop zawiesza się przy włączaniu lub wyłączaniu.

Aktualne logi:

http://www.wklejto.pl/194811

http://www.wklejto.pl/194812

Na nowo instalowałam dzisiaj sterownik audio, ale to nic nie pomogło.

Z góry dziękuje za odpowiedź jeśli takowa będzie :slight_smile:

Proszę korzystać z przycisku Edytuj , zamiast pisać post pod postem.

rgabrysiak


(Atis) #2

Jeżeli nikt nie odpowiada to prawdopodobnie dlatego, że nie widać infekcji i na podstawie logów nie można ustalić przyczyny problemu.

Sprawdź stan dysku za pomocą HD Tune


(Honoraty3mail) #3

HD Tune nie wskazuje mi żadnych errorów, po skanie:

 

HD Tune: SAMSUNG HM321HI Benchmark

 

Transfer Rate Minimum : 2.0 MB/sec

Transfer Rate Maximum : 96.9 MB/sec

Transfer Rate Average : 68.5 MB/sec

Access Time           : 17.1 ms

Burst Rate            : 85.2 MB/sec

CPU Usage             : 18.1%

 

HD Tune: SAMSUNG HM321HI Health

 

ID                               Current  Worst    ThresholdData     Status   

(01) Raw Read Error Rate         100      100      51       17       Ok       

(02) Throughput Performance      252      252      0        0        Ok       

(03) Spin Up Time                94       93       25       1971     Ok       

(04) Start/Stop Count            99       99       0        1509     Ok       

(05) Reallocated Sector Count    252      252      10       0        Ok       

(07) Seek Error Rate             252      252      51       0        Ok       

(08) Seek Time Performance       252      252      15       0        Ok       

(09) Power On Hours Count        100      100      0        4683     Ok       

(0A) Spin Retry Count            252      252      51       0        Ok       

(0B) Calibration Retry Count     100      100      0        366      Ok       

(0C) Power Cycle Count           99       99       0        1411     Ok       

(BF) G-sense Error Rate          100      100      0        229      Ok       

(C0) Power Off Retract Count     252      252      0        0        Ok       

(C2) Temperature                 64       56       0        983071   Ok       

(C3) Hardware ECC Recovered      100      100      0        0        Ok       

(C4) Reallocated Event Count     252      252      0        0        Ok       

(C5) Current Pending Sector      252      100      0        0        Ok       

(C6) Offline Uncorrectable       252      252      0        0        Ok       

(C7) Ultra DMA CRC Error Count   200      200      0        0        Ok       

(C8) Write Error Rate            100      100      0        57       Ok       

(DF) Load/Unload Retry Count     100      100      0        366      Ok       

(E1) Load/Unload Cycle Count     83       83       0        181356   Ok       

 

Power On Time         : 4683

Health Status         : Ok

 


(mrFreeze) #4

Dysk OK. Sprawdź jeszcze temperatury wywal zbędne programy z Autostartu. Profilaktycznie możesz przeskanować ADWCleaner plus MBAM.

 

http://storage.dobreprogramy.pl/narzedzia/hw32_436.exe (daj screena z zakładki Sensors)

http://storage.dobreprogramy.pl/narzedzia/AdwCleaner.exe uruchom z prawokliku jako Administrator Szukaj a następnie Usuń.

http://data-cdn.mbamupdates.com/v0/program/data/mbam-setup-1.75.0.1300.exe


(Honoraty3mail) #5

mbam nic nie wykrył, ADWCleaner wykrył parę rzeczy. Załączam tez screena.

Od dzisiejszego wieczora nie mam już całkowicie dźwięku, chociaż system nie pokazuje mi braków w sterownikach. Nie wiem co z tym fantem zrobić. Czy brak dźwięku wynika z wadliwego sterownika? Czy muszę mieć koniecznie sterownik SoundMax do tej karty dźwiękowej?

post-149802-0-12258900-1395695570_thumb.