Zastanawiam się nad A5 2016, ale tam chyba średnio z tą prostotą… Jak patrzę na to, że roota trzeba fleszować Odinem i jeszcze po drodze może się brickować…
@Piotrek2255 Nie no, bez przesady, zbędna Twa ironia, nie boję się Odina, już nie raz się fleszowało. Ale jak sam autor hacka pisze o tym, że spora szansa na bricka przy wgrywaniu banalnego roota… Oraz to, że w innych przypadkach wystarczy wcisnąć jeden przycisk…
No to chyba poszukam innego telefonu Obejrzę Twoje propozycje.
LG G4 - zablokowany bootloader.
Nie chcę Sony’ego.
Kurcze, taki wybór, a jak trudno o idealną pozycję.
[Edit] Hmm… Wygląda na to, że HTC M9 wygląda na interesującą propozycję…
Większość poradników co do ROOTOWANIA odinem ma dopisek że tracisz gwarancje i autor nie odpowiada za Zbrickowanie i niestabilność urządzenia. Bardzo, bardzo Żadko coś się takiego dzieje ale zawsze trzeba sobie z tym radzić. Osobiście miałem Galaxy s1, Galaxy s4, Teraz Galaxy S6 edge plus i Rootowanie oraz modowanie jest bardzo przyjemne. Ciężko uwalić te telefony. Osobiście mogę polecić Galaxy S6, do 1200zł znajdziesz coś używanego w stanie bardzo dobrym lub idealnym. Na ilość ROMÓW do Samsunga na pewno nie będziesz narzekał, Od CyanogenMod po Porty Systemu z Galaxy S7 czy nawet Note 7 nawet dobrze i stabilnie działajace.
A może jakaś używka one plus masz root i cm masz dalej gwarancję op1 kupisz, za 800zł, op2 za 1200, op x 1300? Op3 1800, op3t 2000+ (28 listopada dostępny w sprzedaży)
Kupiłem A5 2016. Nie ma custom ROMów, z rootem był mały kłopot, ale ostatecznie udało się. Jakość/cena tego telefonu, jednak skutecznie to wynagradza. Życie baterii powala na kolana. Pewnie kiedyś będą ROMy, skoro są na zwykłe A5…