Chciałbym zrobić layouta w photoshopie, ze stworzeniem grafiki nie ma problemu, ale chodzi mi o to w jaki sposób grupowac obiekty, które do których, jak wyznaczyc pole textowe, jak to zrobić aby buttony po kliknięciu zmieniały np kolor, jak zrobic pole textowe w którym po większej ilości textu pojawia się pasek przesuwania zamiast wydłużania się pola textowego i tym podobne sprawy, bym był wdzięczny za pomoc.
Ok więc skoryguję, nie temat lecz treść, chodzi mi o sam layout. dostałem zadanie, dokładniej mówiąc zrobic samego layouta. więc proszę o pomoc, o informacje z czego musi sie składać layout żeby by już gotowy do pocięcia i poskryptowania. Jak mam go przygotować i co musi zawierać, wiem że musi byc wszystko pogrupowane ale co do czego.
Więc tak. ma być to strona (sam layout, reszta zajmuje sie kto inny) pizzerii “pięć2jeden”. Włąsnie na jej temat zbieram informacje. a co do grupowania, czyli w photoshopie jest mozliwość grupowania warstw w foldery, zeby to nie było tak porozrzucane, i chciałbym się dowiedzieć czy np wszystkie texty ze strony zamiescic w jednej grupie czy przypożądkować je grupir z grafika na której on się znajduje.
ps. i takie pytanie, szerokość strony w standardzie najlepiej dać na 77ppi?