Witam serdecznie jestem nowym forumowiczem więc proszę mi wybaczyć pewne niedociągnięcia zmojej strony. Przejdźmy więc do sedna sprawy:
Chciałbym zmienić swojego crt-ka 17" na lcd no i najlepiej jekieś LCD 22"
może byście coś doradzili ? no tak do 1300 zł
Wstępnie znalazłem coś takiego:
ASUS MW221U
BENQ FP222WH
SAMSUNG 225 BW
IIYAMA ProLine E2200WS
chodzi mi oczywiście o DVI a monitor ma być oczywiście do wszystkiego aczkolwiek nie gram często w gry
co myślicie o tym BENQ ma DVI i HDMI a i cena jest bardzo atrakcyjna 1200 zł ale niepokoi mnie jedna opinia http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/1…omentarze/ może koś go ma to bym chętnie poprosił o opinie o tym lcd
Asusy są słabiutkie. Wielokrotnie w testach “padały”. BenQ jest interesujący. Złącze D-Sub, DVI, HDMI. Porządne kąty widzenia na poziomie 170 stopni, krótki czas reakcji, choć akurat ten parametr często jest podawany w sposób marketingowy. Samsung jest słabszym monitorem i ja bym go nie brał pod uwagę. Iiyama ma trochę za duzy kontrast a jak znam tę markę to będzie to taka żarówka, że będziesz musiał wychodzić z monitorem na świeże powietrze
Pozostałe parametry są ciekawe, ale ja jakoś od pewnego momentu nie jestem już zauroczony tą marką. Kiedyś mieli lepsze monitory moim zdaniem
No nie bez przesady napewno nie wykąbinuję 2000 zł na monitor i tam z początku myślałem o 20 " ale apetyt rośnie i myślę że 22" był by idealny w sam raz :lol:
Nie potrzebuję monitora wyłącznie do giercowania i oglądania filmow większość czasu i tak spędzam w necie i aplikacjach typu word a gry i filmy to tylo od czasu do czasu po prostu chciałbym w tej kwocie kupić najlepszy który byłby dostępny
a co myślicie o tym :Hyundai 22 LCD N22WD Wide DVI cos takiego jeszcze znalazłem albo niestety 20" samsung 206 BW
Złączono Posta: 01.04.2007 (Nie) 17:55
Panowie w takim tępie możemy dojść do LCD 32 " za 6000 zł
Każdy ma ustaloną górną graniczną kwotę której nie może przekroczyć i chciał by w jak najlepszy sposób ją wydać i kupić jak najlepszy LCD w tej kwocie
Więc proponuję aby ten wątek był użyteczny dla większej rzeszy forumowiczów określić pewne przedziały cenowe i jak njbardziej trafne zakupy LCD w tych przedziałach cenowych np: