Witam! Mam problem z programem lcd-driver. Podczas kompilacji dostaje taki błąd:
[root@localhost lcd-driver]# make install
su -c "cp -v lcd-driver.ko /lib/modules/2.6.22.1-41.fc7/kernel/drivers/misc && /sbin/depmod -a"
cp: nie można wykonać stat na `lcd-driver.ko': Nie ma takiego pliku ani katalogu
make: *** [install] Błąd 1
Czy da się z tym coś zrobić? Potrzebuje tego programiku. Lcdproc nie wchodzi w rachubę.
[lisiujaw@localhost lcd-driver]$ su
Hasło:
[root@localhost lcd-driver]# ./configure
bash: ./configure: Nie ma takiego pliku ani katalogu
[root@localhost lcd-driver]# make
make -C /lib/modules/2.6.22.1-41.fc7/build SUBDIRS=/home/lisiujaw/Pulpit/lcd-driver modules
make: *** /lib/modules/2.6.22.1-41.fc7/build: Nie ma takiego pliku ani katalogu. Stop.
make: *** [default] Błąd 2
[root@localhost lcd-driver]# make install
su -c "cp -v lcd-driver.ko /lib/modules/2.6.22.1-41.fc7/kernel/drivers/misc && /sbin/depmod -a"
cp: nie można wykonać stat na `lcd-driver.ko': Nie ma takiego pliku ani katalogu
make: *** [install] Błąd 1
[root@localhost lcd-driver]# make && make install
make -C /lib/modules/2.6.22.1-41.fc7/build SUBDIRS=/home/lisiujaw/Pulpit/lcd-driver modules
make: *** /lib/modules/2.6.22.1-41.fc7/build: Nie ma takiego pliku ani katalogu. Stop.
make: *** [default] Błąd 2
[root@localhost lcd-driver]#
NIe ma żadnego pliku readme. ./configure nie działa bo nie ma pliku configure. Zresztą źródło podałem, można sobie popatrzeć. W folderze jest plik make do kompilacji i plik .c z programikiem . Zresztą cały programik to jeden plik sterownika.
Mam problem z kompilacją.
Złączono Posta: 07.09.2007 (Pią) 13:32
A może ktoś zna podobny programik do sterowania LPT na linuxie?