LCD powyżej 20 cali, ok 1000zł

Witam,

tak jak wskazuje tytuł poszukuje monistora LCD za około 1000zł. Ta granica oczywiśćie jest płynna jeżeli w grę będzie wchodził produkt znacznie lepszy niż trochę tansi “bracia”. Moniotor będzie używany do:

-Przede wszystkim gry komputerowe (radeon 4850)

-Codzinne czynności przed komputerem, internet, komunikatory

-Praca programsityczna dosyć często

Natomiast nie zależy mi aby moniotr był “dobry do filmów”, ponieważ ich w zasadzie nie oglądam.

Chciałbym do moniotora podłączyć także xboxa360 <-nie jest to priorytet jeżeli chodzi o zastosowanie moniotra, ale jeżeli dobrze by się sprawdzał w tym zastosowaniu to byłoby naprawdę fajnie.

Co do wielkośći to interesuje mnie wszystko większe niż 20 cali. Piszę ten post, ponieważ po przeczytaniu wielu recenzji i testów po prostu sam się pogubiłem w tych wszystkich produktach i nie wiem czy lepiej postawić na jakaś porządna 20 czy może słabsze 22 cale.

Dodam także, że nie jestem wielkim maniakiem jakości obrazu.

Czy za tą cenę znajdę coś interesującego?

Jeżeli tak to prosiłbym o nazwe moniotra (link nie potrzebny) i parę słów komentarza.

iiyama ProLite B2409HDS-1

Niedawno wydany model, posiada wejście HDMI (do konsoli się przyda), niski czas reakcji i funckję PIVOT, chociaż nie wiem czy akurat Tobie się przyda :wink:

Jeśli zależy Ci na dużych kątach widzenia, to tutaj może być ciut gorzej.

Przyznam szczerze, że nie miałem styczności z tym panelem, ale na papierze wygląda nieźle - W TYM wątku user pytał o ten sam monitor i go zakupił, więc można się spytać jak się sprawuje w praktyce.

Do celów wyżej podanych, powinien się sprawdzić dość dobrze.

Pozdrawiam.

K