Leadtek winfast pvr problem z fm


(artide2) #1

witam!

kupiłem dzisiaj wyżej tuner Leadtek Winfast TV 2000 XP Expert i mam następujący problem,tv działa ok,a radio nijak tzn. znajduje stacje,ale nie słychać żadnej muzyki,gdy w winfast pvr dam nagrywanie to nagrywa się audycja i gdy odtworze ten plik nagrany słyszę nagraną audycje.teraz pytanie dlaczego nie słychać radia na żywo ??


(Anonymous Dreams) #2

Źle ustawiłeś przechwytywanie.

Audio device: Twoja karta muzyczna

Audio-out-control line: Aux

Audio recording line: Aux

Ja mam takie ustawienia i wszystko działa poprawnie. :slight_smile:


(artide2) #3

mam tak ustawione od samego początku

Złączono Posta : 21.10.2006 (Sob) 20:05

jak klikne w Testing Sound to dopiero słysze radio,ale gdy już zatwierdze ustawienia znów słyszę ciszę ;/


(Anonymous Dreams) #4

Może masz źle podpiętą kartę tv do karty muzycznej?


(artide2) #5

tzn jak źle? wsadziłem kabelek z karty dźwiękowej do tunera,dźwięk w tv jest ,ale radio nie mogę słuchać na żywo


(Anonymous Dreams) #6

Przetestowałem u siebie wszystkie ustawienia źródła

Audio device i audio-out control line.

Na wszystkich mam odsłuch.

A, której wersji aplikacji Win Fast używasz? ja z ostatnią wersją miałem kłopoty, dlatego używam jednej z poprzednich.


(artide2) #7

czy chodzi o to?

WinFast Multimedia Release Note 2006/03/21


(Anonymous Dreams) #8

Przełącz się na TV, i kliknij w Winfast PVR tam masz nr wersji.


(artide2) #9

u mnie nic nie ma napisane na temat wersji


(Anonymous Dreams) #10

tego nie masz?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... cc03f.html


(artide2) #11

właśnie tego nie mam,klikam we wszystko co się tylko da i nic


(Anonymous Dreams) #12

zobacz to

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57f ... 9f75a.html


(artide2) #13

ok,mam taką wersje


(Anonymous Dreams) #14

Może spróbuj z poprzednią

... hi hi wczoraj gadaliśmy na Forum o tym samym z ptasiorem.

Jak będziesz chciał poprzednią wersję mogę Ci ją wysłać.


(artide2) #15

jak byś mógł to bym prosił na maila lub przez gadu

artide2@wp.pl lub gadu 3754705


(Anonymous Dreams) #16

ok. wystawię na serwer, a na e-maila linkę (chwilę to potrwa bo plik ma chyba z 30 MB).


(artide2) #17

ok dzięki,zobaczymy czy wszystko będzie ok :slight_smile:

Złączono Posta : 21.10.2006 (Sob) 21:29

po zmianie sterów jest wszystko ok,dzięki :slight_smile:


(M Myrcik) #18

A może to być tak zobacz w ustawieniach dźwięku ikona z głośnikiem otwórz regulację głośnosci i zobacz czy tam nie masz przypadkiem wyciszone


(simian raticus) #19

Pomóżcie dla lamera podłaczyć kartę TV do karty muzycznej - jak te złacza wygladaja i gdzie się znajduja oraz jak się nazywaja w instrukcji :slight_smile: A także czy ten kabelek musi być odpowiednia strona włożony przy podłaczeniu czy to nie gra roli (łaczenie PCI z płyta główna) ??


(Anonymous Dreams) #20

Ok, zdejmę blachę i zobaczę :o jak to podpięte :shock: