przeglądając dzisiaj w internecie porady jak zoptymalizować,przyspieszyć system XP natknąłem sie na przerobione wersje Windowsów XP i mam pytanie czy jeśli użył bym swojego klucza z oryginała i by pasował to czy system byłby legalny ??
czytałem licencje windowsa lecz jednoznacznie nie było napisane czy można przerabiać czy nie no chyba że jest i nie znalazłem
Czyli system jest nie do używania bo każdy program ingeruje choćby w rejestr, a przecież to też plik systemowy, nie?? Więc jest to klepanie kotka za pomocą młotka… autorowi licencji chodziło pewnie o to, że nie można tworzyć OS a podstawie Windowsa…
dobra ok wszystko już rozumiem,doszłem do wniosku że lepiej nie eksperymentować bo jaką ja mam pewność że autor nie dodał do niego jakiegoś keylogera,spyware i innych syfów a potem może być nie za wesoło
Mój kolega używa zmodyfikowanej wersji Windowsa XP, z dopiskiem “mini” od kilku lat i jest z niej bardzo zadowolony. Napewno nie ma tam żadnych “niespodzianek”. Nie wiem jak jest z innymi modyfikacjami.
Nie. Programy się dopisują do rejestru systemowego a zabronione jest modyfikowanie, czyli zmienianie własności pliku systemowego, czyli wszelka ingerencja w plik systemowy, która zmienia jego zakres działania