Witam
Mam problem z grą Lego Star Wars II The Original Trilogy. Gdy próbuje przejść pierwszy poziom, na końcu gra wyłącza się, zawsze na animacji gdy C3PO wchodzi do kapsuły. Proszę o szybką pomoc…
KOMP:
Najnowsze sterowniki masz?
Gra na steam? Jeśli nie, to poszukaj patchy. Tryby zgodności próbowałeś?
Z tego co widać, to gra oficjlanie nie obsługuje w10 (gra wydana w 2006 r)
Próbowałeś te porady?
http://www.pitow.wroc.pl/~yogurt/StarWars/39-lsw2tot-.shtml?10
Chciałbym wrócić do tematu. Chciałem odświeżyć sobie grę LEGO SW II TOT, posiadam oryginalny egzemplarz, gra normalnie się instaluje, uruchamia, można grać, natomiast grę wywala do pulpitu przy cutscenkach. Mianowicie w pierwszej gdy krążownik imperium opanowuje statek rebelii. Włączyłem drugi launcher o nazwie legostarwarsiiwin2k.exe i da się grać trochę dłużej, a dokładnie do momentu końcowej cutscenki drugiej misji, gdzie Luke obcina głowę C3PO, wtedy znów grę wywala bez żadnego komunikatu. Spróbowałem zacząć epizod V i VI to jest podobnie, bo też w pierwszej cutscence wywala grę. Nie znalazłem rozwiązania, które w pełni pozwala grać na Windowsie 10. Jest niestety dość mało informacji w internecie. Czy jest ktoś kto zna problem i wie jak to naprawić by swobodnie grać? Sprawdzałem ten link z poradą natomiast nie rozumiem sposobu autora i nie wiem jak się za niego zabrać by uzyskać pożądany efekt (chodzi o włączenie gry z jednym rdzeniem między innymi). Próbowałem nawet maila do niego napisać lecz występuje jakaś blokada która uniemożliwia wysłanie wiadomości.