Witam,
mianowicie mam rozmyślenia:
Oglądałem karty graficzne do laptopa Lenovo 3000 N100, bo pomyślałem, że Integra Intela jest troszeczkę… słaba… i natknąłem sie na taka nVidię:
A nawet, po zamontowaniu (jak się da i się uda), to jakim cudem przeciagne tam radiator? On zachodzi tylko na procesor.
Wszedłem w byle jakie Allegro z identyczną płytą (także z takim czymś na kartę) to pisało że posiada slot na kartę ale karty juz nie. Poza tym na moim drugim poście nad tym procesorkiem (zaznaczonym) są takie 2 piny, a na 1. poście na karcie tez takie coś było, tylko tak jakby “wejście”.
Sugeruję obejrzeć LAPTOPY, bo to co mówisz jest szczytem “pomysłowości”.
Ten laptop, jako Gamingowy nadaje się na śmietnik.
Zarówno grafika, procek, jak i RAM są do wymiany.
Jeżeli cchesz sprzet na lata i z mozliwością rozbudowy-> DESKTOP.
W takim razie zamierzasz kopać bitcoiny za pomocą zintegrowanej grafiki, ze brakuje Ci pamięci wideo. ? Ta integra nawet z 50 GB RAM będzie miała taką samą wydajnośćsc jak z 256 MB. Ten laptop to “dochodiaga”.
Potrzebuję laptopa DO PRACY, czasami pogram w mniej wymagające gierki (przy Minecrafcie ze zintegrowaną grafika mam 30-40 FPS. Chciałem tylko kartę nVidii bo chciałem zobaczyć, jaka będzie różnica. Tylko tyle.
Ten laptop działa dobrze, powiem więcej: Lepiej niż niektóre dzisiejsze laptopo-tablety z 2GB RAMU z MediaExpretu. Nic więcej.
Nie będzie, tylko tyle Ci udowadniam. Bo problemem nie jest “brak Vram”, a brak wszystkiego.
Jako biurowy laptop, świetnie się nada do dochodzenia go przez rok czy dwa nawet, ale do gier naprawdę musisz za czymś innym szukać i nie kombinować z takimi pomysłami z rozbudowa tego 10 czy 12 letniego emeryta.
Czemu się uparłeś na te gry? Ja naprawde nie jestem GEJMEREM i potrzebuję laptopa do Ofisa czy czasami (ale rzadko) Minecrafta. Minecraft pracuje płynnie, po prostu lubie ekperymentować z komputerami. Poczytaj sobie inne tematy na różnych forach o tym laptopie. Jeden użytkownik napisał że “na Windows 7 i 8 chodzi super”. Potwierdzę to w 100%. Mam na nim Windowsa 8.1 i do moich celów się sprawdza.
… bo z tego co piszesz wynika, że jesteś szalonym gejmerem, który nie potrzebuje laptopa do Offica, do czego się on dobrze nadaje, a upiera się na zmodernizowanie go do gier.
Soryy, VRAM jest do gier, karta jest do kier i twierdzenie, że nie chcesz grać… Ale OK, masz rację, Ty nie grasz, a vRam potrzebujesz do Excela.