Lenovo g500h brak widocznych sieci wi-fi

Witam,na codzień używam kabla ethernet, lecz jestem na wakacjach i jestem zmuszony użyć sieci bezprzewodowej lecz nie mam jak, ponieważ mój laptop nawet na pasku zadań nie pokazuje sieci wi fi.Ponadto kupiłem kartę sieciowa USB tp-link Wn821n lecz ona nie działa nawet po zainstalowaniu najnowszych sterowników do niej.
Moje specyfikacje
intel core i3-3110m
windows 10
radeon 8750m
4gb ram
poniżej załączam kilka zdjęć z tej sytuacji
Pozdrawiam i prosze o pomoc(moge instalować dowolne sterowniki na laptopie przez przenośny router podpięty bezpośrednio przez micro usb do laptopa wykrywany jako ethernet, lecz używanie go jest nieopłacalne ze względu na wysokie ceny transferu)

WIN+R
NCPA.cpl
OK

otworzyło mi tylko to, nic się nie zmieniło

Ikony ukryte ?
Trzeba wpisać klucz sieci WI-FI z którą chcesz się połączyć .

nie widać ikony sieci,nie da się jej włączyć jakimkolwiek sposobem

Może format pomoże ale troche mi zajmie pobieranie wszystkich programów wiec myśle, ze to ostateczność

A tu : ^ jakie masz ikony ?
Wyłącz kartę RJ-45 .

wifiinfoview.zip (334,3 KB) - widzi jakieś sieci bezprzewodowe?

https://stackoverflow.com/questions/41163737/how-to-connect-to-a-wifi-using-cmd-only

Zrób bootowalny pendrive z linuksem, ustaw go w BIOS żeby startował jako pierwszy i sprawdź czy możesz się połączyć z wifi. Karta w tym laptopie jest bez problemu wykrywana na innym systemie, który ma domyślnie wyłączony tryb samolotowy i włączoną obsługę wifi. Wyeliminujesz w ten sposób inne błędy (sprzętowe także) zanim wrócisz do win 10. Niestety, ten model laptopa nie działa dobrze na tym systemie.

zrobiłem format bez usuwania plików i działa.Temat do zamknięcia