Pacjent to Lenovo G550. Na początku myślałem że system coś namieszany jest, gdyż za każdym razem gdy uruchamiał się w trybie normalnym wyskakiwał błąd i po chwili komputer się wyłączał, w trybie awaryjnym wszystko było dobrze. Zrobiłem więc formatowanie systemu, wgrałem go i wszystko było dobrze dopóki nie zainstalowałem sterowników do karty graficznej z WU.
Zaraz po instalacji i zrestartowaniu systemu komputer podczas próby logowania wyłączał się, ale już bez komunikatu o błędzie. Tryb awaryjny dalej działał bez problemu, odinstalowałem więc w nim owe sterowniki i komputer działa normalnie.
Wydaje mi się, że przyczyną może być uszkodzona karta graficzna, bo jak rozbierałem laptopa nie posiadał oznak kurzu ani nic.
Komputer wyłącza się, aby go uruchomić trzeba ponownie go włączyć.
Co do sterowników to laptop nie ma teraz żadnych, tylko to co oferuje domyślnie Win7, ale jest to sprzęt od Nvidia, nalepka na laptopie i CPU-Z jednoznacznie określają ten układ, dokładnie jaki to nie wiem na teraz. Także te sterowniki z WU to były od Nvidia. Przy sterownikach od Lenovo jest to samo.
Jedno albo drugie, właśnie tego pewny nie jestem, uszkodzona karta to nie tylko nie działający monitor : ) Bo tylko po instalacji sterownika do karty graficznej wystepuje ten błąd.