Lenovo Ideapad 110-15ISK nie włącza się po wyjęciu klawiatury

Powitać,

Laptop Lenovo Ideapad 110-15ISK nie włącza się po czyszczeniu klawiatury.
Był otwarty w celu wyczyszczenia, odczepiona tylko klawiatura, nie było ściągane nic innego - jedynie odczepiania taśma a następnie przyczepiana ponownie. Po tym manewrze włączył się, klawiatura działała OK - następny raz juz sie nie wlaczyl, myslalem ze to wina ładowarki, gdyz byla zimna i nie ladowala, ale ta na ten moment działa i naładowała laptopa do pełna. Mimo to nie reaguje na nic.

Jakiś pomysł jak sprawdzić w czym problem? Jakiś sposób jak sprawdzić czy to złącze klawiatury nawala? (Przycisk power jest wmontowany w klawiaturę).

Chyba jednak źle wsunięta taśma do slotu. O ile nic innego nie było demontowane?

Tylko ze podlaczylem tasme ponownie, i nic.
Chyba najlepiej bedzie zwyczajnie oddać na gwarancję, nie sądzicie?

A jest jeszcze na gwarancji? To teraz mogą jej nie uznać. Wypnij baterię i odpal z zasilaniem tylko, może to pomoże.

Nie było nic absolutnie rozkręcane/wyjmowane poza odpięciem klawiatury od taśmy. Zresztą - serwis nie musi wiedzieć ze w ogole cos bylo rozkręcane.

Nie zrozum mnie źle, ale - Gwarancja to gwarancja, to ze to wina tasmy, to tylko moje (i nasze) przypuszczenia a nie 100% pewnosci. Dlatego serwis nie musi nawet wiedziec ze cos bylo robione w środuku, skoro rownie dobrze moze to byc problem z Hardware niezalezny od tego.

Rozumiem, czy sprawdzałeś z odpięciem baterii?

1 polubienie

Nawet nie mam takiej mozliwosci, poniewaz Lenovo tak zlozylo ten model, ze trzeba zdjac prawie caly przod aby dostac sie do jej mocowania - z tylu laptopa nie ma nawet opcji wyjecia baterii.

Dasz radę :wink:

Strona 40

Nie dałem :joy:

Laptop poleci na gwarancję do serwisu Lenovo.

No szkoda…