Link do licytacji na allegro: http://allegro.pl/lenovo-ideapad-y700-17isk-akcesoria-bcm-i6660254740.html
Witam.
Mam na sprzedaż ciekawy zestaw dla graczy.
Co sprzedaję?
- Laptop: Lenovo IdeaPad Y700-17ISK.
- Podkładka pod mysz: Lenovo Y Gaming Mouse Mat.
- Słuchawki: Lenovo Y Gaming Surround Sound Headset.
- Dysk SSD: Intel 535 120 GB.
Co jeszcze wchodzi w skład zestawu?
- Opakowania od: laptopa, podkładki pod mysz, myszy, słuchawek, dysku SSD.
- Wszystkie instrukcje.
- Paragon = gwarancja.
- Dodatkowo na dysku HDD mogę zostawić programy i komplet sterowników. Mogę też zainstalować system Windows 10, ale bez aktywacji oczywiście. Sam używam systemu Windows 10 z moim kluczem i sprawuje się znakomicie.
Kiedy i gdzie zestaw został zakupiony?
- Laptop, podkładka pod mysz, mysz i słuchawki zostały zakupione w sklepie X-KOM w Gdańsku 11 grudnia 2015 roku.
- Dysk SSD został zakupiony w sklepie Sferis w Gdyni 12 grudnia 2015 roku.
Jak prezentuje się stan techniczny sprzedawanych przedmiotów i gwarancja?
- Sprzęt jest w pełni sprawny, nie posiada ukrytych wad i nigdy nie był serwisowany.
- Sprzęt jest zadbany, niemal bez śladów użytkowania. Na górnej belce między głośnikami znajduje się jeszcze folia ochronna.
- Gwarancja na laptopa, podkładkę pod mysz, mysz i słuchawki to 2 lata od momentu zakupu (czyli pozostał rok). Gwarancja na dysk SSD to 5 lat od momentu zakupu (czyli pozostały 4 lata).
Jaki jest powód sprzedaży?
- Laptopa kupowałem w grudniu 2015 roku, gdy byłem na ostatnim roku studiów. Zajęć miałem mało, a czasu wolnego bardzo dużo. Uznałem, że kupię laptopa i sobie pogram. Niestety, w styczniu 2016 roku zacząłem praktyki w szkole i trwały one przez kilka miesięcy. Później pisałem pracę magisterską aż do obrony w lipcu 2016 roku. Latem szkoda mi było czasu na granie, robiłem inne rzeczy. Jesienią zacząłem pracę i okazało się, że nie mam czasu na gry. Z tych powodów sprzęt wykorzystywałem jedynie do przeglądania internetu, oglądania filmów i słuchania muzyki w nielicznych wolnych chwilach. Pomyślałem więc, że komuś bardziej przyda się mój sprzęt.
- Jak wspomniałem, zacząłem pracę. Korzystanie z laptopa jest dość wygodne, ale przydałby mi się komputer stacjonarny. I taki jest mój cel - sprzedaż laptopa i akcesoriów i za otrzymane pieniądze chcę zakupić komputer stacjonarny.
Jak jest specyfikacja techniczna?
- Procesor: Intel Core i5-6300HQ (2.30-3.20 GHz, 4 rdzenie, 4 wątki, 6 MB cache).
- Chipset: Intel HM170.
- Pamięć RAM: 8 GB (DDR4, 2133 MHz, 1 slot wolny na rozbudowę).
- Dysk SSD: Intel SSD 535 Series 120 GB (SATA3 6Gb/s na złączu M.2, typ pamięci MLC, odczyt 540 MB/s, zapis 480 MB/s).
- Dysk HDD: WDC Blue 1 TB (SATA3 6Gb/s, 5400 obr./min.).
- Zintegrowana karta graficzna: Intel HD Graphics 530 (pamięć współdzielona).
- Dedykowana karta graficzna: NVIDIA GeForce 960M (4096 MB, GDDR5).
- Ekran i matryca: 17.3" (LED, IPS, matowa, FullHD 1920x1080).
- Dźwięk: 2 głośniki + subwoofer (Dolby Audio).
- Karta sieciowa WiFi i Bluetooth: Intel Dual Band Wireless-AC 8260 + Bluetooth (WiFi 802.11 b/g/n/ac).
- Bateria: 4-komorowa, 4050 mAh, Li-Ion (wbudowana).
- Złącza: czytnik kart pamięci, wyjście słuchawkowe/mikrofonowe, 2 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, RJ-45 (LAN), HDMI.
- Klawiatura: podświetlana na czerwono, trzystopniowa regulacja jasności, AccuType.
- Podkładka pod mysz: 350x250 mm, łatwa w czyszczeniu.
- Mysz: podświetlane logo serii Lenovo Y Gaming, posiada obciążniki dla graczy regulujące ciężar myszki, podpinana za pomocą złącza USB.
- Słuchawki: podświetlane logo serii Lenovo Y Gaming, dołączone oprogramowanie do konfiguracji ustawień dźwięku dla słuchawek, dźwięk w formacie 7.1.
W jaki sposób nastąpi sfinalizowanie transakcji?
- Kupujesz przedmiot.
- Robisz przelew przy opcji wysyłki lub płacisz przy odbiorze osobistym.
- Gdy pieniądze będą na koncie, ja wysyłam paczkę lub oddaję Tobie zestaw przy odbiorze osobistym, a Ty dokonujesz płatności.
- Oboje cieszymy się z transakcji i wystawiamy sobie pozytywne komentarze.
Jeśli zechcesz odebrać osobiście, to możesz liczyć na obniżenie ceny, ale proszę o wcześniejszy kontakt, oczywiście przed zakupem. Osobiście odebrać można w Chojnicach lub ewentualnie w Trójmieście.
A może jakiś filmik z recenzją?
Więcej zdjęć?
Proszę bardzo - zrobiłem dodatkowe zdjęcia i spakowałem je, po czym wrzuciłem na zippyshare.com. Zachęcam do pobrania (101 MB):
http://www90.zippyshare.com/v/i7qEZ7Hp/file.html
Na sprzęcie widać drobinki kurzu (sporo kurzu ostatnio mam w mieszkaniu po małym przemeblowaniu), więc proszę nie brać tego za mikrouszkodzenia lub coś podobnego.
Jakie gry uruchomię na tym sprzęcie?
Każdą lub większość. Laptop należy do średniej półki jeśli chodzi o sprzęt dla graczy. Starsze gry będą działać na zintegrowanej karcie graficznej, nowsze na dedykowanej. Laptop radzi sobie z grą Wiedźmin 3 - Dziki Gon, a jest to jedna z najbardziej wymagających gier. Poniżej filmik z krótką prezentacją możliwości.
Gameplay Wiedźmin 3 - Dziki Gon
To tylko kilka losowych gier uruchamianych albo na takim laptopie, albo na innym z taką samą konfiguracją. Jak widać na filmach, na laptopie można zagrać w najnowsze gry na przyzwoitych ustawieniach z przyzwoitą wydajnością (w pełni płynnie, bez pokazu slajdów, dłuższych przycięć i innych problemów).
Jaka jest wartość sprzedawanego zestawu?
Łączna wartość po zsumowaniu aktualnych cen to ok. 4350 zł. Ja za wszystko płaciłem ok. 300 zł więcej.
Cena u mnie: licytacja od 3250 zł!
Zachęcam do zakupu oraz do kontaktu. Na wszelkie pytania odpowiadam pod numerem telefonu 691 250 314 lub pod adresem e-mail existimati@gmail.com.
Link do licytacji na allegro: http://allegro.pl/lenovo-ideapad-y700-17isk-akcesoria-bcm-i6660254740.html