Witam was.
Gdybyście mieli wybierać laptopa do gier, spośród tych dwóch:
Który waszym zdaniem byłby lepszy?
Witam was.
Gdybyście mieli wybierać laptopa do gier, spośród tych dwóch:
Który waszym zdaniem byłby lepszy?
Acer lub Asus, jakby ktoś pytał. Lenovo ma dużo crapu i czasem gdy pousuwasz za dużo z tego śmiecia, Windows może nie wstać. Serwisowo też nie napawają optymizmem na długie użytkowanie. HP jest zawsze piękny ale masz zauważalnie krótszy czas gwarancji producenta. Nie bez przyczyny.
Lenovo, choć osobiście brał bym Acera
HP nie jest “nowy” tylko po serwisowy, program renew od HP. Nie jest tez z Polskiej dystrybucji.
Legion z 1060 (3GB) oraz dołożonym dyskiem SSD SATA 2,5" a nie dysk SSD M.2 PCIe NVMe!
Z modeli bardziej budżetowych (wykonanie z tworzywa i średnie chłodzenie) z 1060-tką masz np.
Jak chcesz dobry dysk SSD M.2 to sorry ale musisz sobie do samodzielnie dokupić.
Niebawem wyjdą nowe HP-ki na 2018 r. jak chcesz możesz się postarać o voucher na 650zł, wyszukaj: voucher HP promocyjny dla wymieniających laptopa.
HP OMEN 15 i7-7700HQ wiadomo ten lepszy
brałbym lenovo. generalnie dobre laptopy, legiony mają wiele zalet, ogólnie używam i nie mam z nim problemu. a serwisowo - powiem tak, zawsze może się coś zdarzyć,ale ich serwis działa sprawnie i moja ocena jest pozytywna.
Ja bym wziął Lenovo. Sam mam Lenovo Ideapad 520-15IKB i jestem zadowolony, choć do gier się nie nadaje, bo to inny typ maszyny. Tylko pamiętaj, że tam masz wersję bez systemu, więc dochodzi koszt systemu jeszcze.
Wszystko zależy jakie masz preferencję. Z najwyższą wydajnością dostaniesz
MSI GL62MVR i7-7700HQ/8GB/1TB GTX1060 IPS
Z procesorem i7HQ 7 generacji i GTX1060 pełny 6 GB, lecz niestety dana konfiguracja jest bez dysku SSD oraz systemu.
Z lepszym wyposażeniem lecz słabszą grafiką:
ASUS TUF Gaming FX504GE i5-8300H/8GB/240+1TB/Win10
MSI GV62 i5-8300H/8GB/1TB+120 GTX1050Ti
Dream Machines G1050Ti-15 i5-8300H/8GB/512 GTX1050Ti
Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD
Dziękuję za odpowiedzi i wasze propozycje!
Cena jednakże może nieznacznie przekroczyć 4k. Bez dysku SSD, nagrywarki oraz systemu skazuję się na kolejne wydatki i to nie małe. Wprawdzie mam dysk SSD w obecnym laptopie.
Poczekam jeszcze na inne propozycję jeśli się pojawią, ale w takiej sytuacji zostałbym przy Lenovo.
Jeśli chodzi o tę ciekawą propozycję:
To mógłby w sumie włożyć swój dysk SSD już z systemem. Tylko czy to wszystko dobrze podłączę?
A jeśli biorę kompa pod gry, to lepiej postawić na procesor i7 ale z kartą 1050ti czy i5 z kartą 1060?
zależy w jakie gry planujesz grać- są takie, które mocno wsiadają na procesor np gta v, pubg, battlefield, total wary, cities itp. a są takie, które raczej nacisk kładą na gpu. Ja chyba wziąłbym i5 i 1060 ale 6gb
Tak jak kolega wyżej pisał, obczaj jeszcze te Acery Nitro bo świetne są. Teraz masz na nie 300zł cashbacku dodatkowo https://www.x-kom.pl/szukaj?q=acer_nitro
O ile masz dysk M.2 jeżeli SATA musisz wymienić za HDD.
GTX1060 jest wydajniejsza.
Acery mają podobno tandetny serwis. Podczas, gdy Lenovo, który też miał z tym problem jeszcze 2 lata temu, już się poprawił, to Acer wciąż ma problem.
No ja mam dysk SATA czyli za HDD musiałby iść, faktycznie.
Mam tu sporo tych propozycji i już nie wiem już na co miałbym się zdecydować.