Witam. Wczoraj dostałem od znajomego lenovo y700 w którym " nie ma internetu ".
Od tamtego czasu zrobiłem : skan adwcleaner / ccleaner , podstawowe komendy w cmd - zwracały media disconnected itp.) , próbowałem włączyć podstawowe usługi - błąd 1068 ze zdjęcia , poza tym sprawdzalem czy internet działa na kablu(domyślnie używany jest na wifi ). Aktualnie próbuję odpalić live cd z linuxem ale nawet z tym są problemy.
Pobierz wersję Portable programu: http://www.majorgeeks.com/files/details/complete_internet_repair.html
Rozpakuj archiwum i w folderze ComIntRep_3905 uruchom plik ComIntRep(64) odpowiedni do bitów Twojego systemu. W oknie programu zaznacz wszystkie kratki i Go!. Po tym restart komputera.
Udało się mi wreszcie odpalić live cd linuxa i na nim internet działa normalnie więc nie jest to problem ze sprzętem a jedynie z windowsem.
Co do tego błędu explorer.exe z pierwszego screena wystarczyło usunąć jeden wpis w rejestrze i się nie pojawia.Jednak internetu oczywiście nadal nie ma i problem z tymi usługami nadal jest, jeżeli ktoś ma jakieś sugestie które nie obejmują formata chętnie je poznam
Pozostaje Ci przywrócenie normalnych ustawień usług Windows’a 10, czyli:
Pobierz to Microsoft’owe narzędzie i przeskanuj komputer: http://www.majorgeeks.com/files/details/windows_software_repair_tool.html
Uruchom normalnie, zaznacz odpowiednią kratkę > Next.
“Po drodze” zamknij Sklep, który się sam otworzy.
Przy 50% nastąpi Pauza, więc wykonaj polecenie programu i zrestartuj komputer.
Potem znowu zaznacz kratkę przy pojawiającej się dacie i Next do następnego restartu.
Całość procedury trwa około 10 minut.
Program się nie uruchamia, system standardowo tylko pyta czy zezwolić na wprowadzanie zmian a później cisza.
Kilka minut temu próbowałem systemową opcję z resetowaniem komputera do stanu początkowego jednak nawet przy tym wyrzuca błąd
Obawiam się, że system jest poważnie uszkodzony. Ostatnia “deską ratunku”, jaką ja stosuję:
Pobierz i uruchom: http://www.majorgeeks.com/files/details/fixwin_for_windows_10.html 9
Następnie wykonaj czynności na głównej stronie programu w kolejności jak na rysunku:
Na stronie microsoftu masz takie rozwiązanie - napisz jak czegoś nie rozumiesz to przetłumaczymy
Step 1: Click START button
Step 2: In the Search area, type “regedt32” (of course don’t include the “”), right click on the search result and “Run as Administrator”.
Step 3: Click on “HKEY_LOCAL_MACHINE”, should expand out to a list of stuff
Step 4: Next choose “SYSTEM”, should expand again
Step 5: Choose “CurrentControlSet”, expands again
Step 6: Choose “Services”, expands to a super large list of stuff
Step 7: Click on “Dhcp”, the right window will show the files in that folder
Step 8: Double click on “DependOnService”
Step 9: Delete all the words in text area, except “Afd”, and click OK. You are done here
Step 10: Next under “Services”, look for “EapHost”, this should be a few folders below Dhcp Step 11: Same thing, double click on the file “DependOnService”
Step 12: Delete everything in the text are and click OK. You are done.
Now, close everything and RESTART WINDOWS
Po takich problemach najlepszym wyjściem byłoby zainstalowanie najnowszego systemu
sfc /scannow próbowałem już bez rezultatów, aktualnie udało mi się uruchomić to resetowanie ustawień do stanu początkowego z zachowaniem danych, jeżeli to nie pomoże to postawię od nowa system bo już szkoda czasu na niego.