Lenovo Yoga 2 1050F android i windows

Witam serdecznie.

Zamierzam zakupić wyżej wymieniony tablet Lenovo  Yoga 2 1050F. Jest on na Andoidzie 4.4. procesorze Intel Atom Z3745 i 2Gb ram wersja bez LTE (gdyż LTE w tablecie jest mi potrzebne jak psu czajnik, przy obecnych ofertach sieci komórkowych) jest tańsza od identycznie wyposażonego (Intel Atom Z3745 i 2Gb) Lenovo Yoga 1051L wersja z LTE gdyż tylko taka jest dostępna ale na windowsie 8.1 32bit sprzedawanego tylko z podstawką więc w sumie droższego o 600zł od modelu z andoidem (za tę różnice w cenie można już mieć np Acer Iconia Tab W1-810 albo Toshiba Encore 2 WT8-B-102 czy nawet duzo taniej Colorovo CityTab Supreme 8 który by wystarczył do moich planowanych zadań z windowsem jednakże no nie ta moc, nie ta bateria oraz noszenie dwóch urządzeń ze sobą jest mało komfortowe). Planuje dokupienie do modelu karty Samsung Evo micro SDXC 64GB 48mb/s w obie strony.

I tu moje pytanie. Czy jest jakiś sposób aby zainstalować na tej karcie windows 8.1 (wydaje mi się iż szybkość karty i wielkość były by wystarczające) tak aby moc korzystać raz z jednego systemu raz z drugiego? 

Interesuje mnie taka opcja gdyż jednak dużo więcej aplikacji na ekran dotykowy jest na androida jednakże windows także ma swoje plusy i chciałbym na nim móc odpalić jakieś starsze tytuły czy też aplikacje tylko dla windowsa jednakże cena za model z windowsem jest krótko mówiąc zaporowa dodatkowo wydaje mi się iż w drugą stronę było by to trudniejsze do wykonania.

Jeśli ktoś zna sposób albo miejsce gdzie go znajdę prosiłbym o opisanie bądź o linki

Na koniec jeszcze jedno pytanie czy windows 8.1 do takiej instalacji ewentualnie musi być specjalny czy jest to zwykła wersja 32bit?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam :slight_smile:

Niewykonalne (brak dostępu do BIOSU) nawet jeśli założymy , że z tabletu o takiej samej konfiguracji sprzętowej uda Ci się skopiować sterowniki do Windows 8.1 (katalog : C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERSTORE\ FILEREPOSITORY ) . Karta słaba i trzeba zdawać sobie sprawę , że również wiele zależy od samego czytnika kart i sterowników .

http://www.x-kom.pl/p/219777-pamiec-transflash-microsd-kingston-32gb-microsdhc-uhs-i-u3-zapis-80mb-s-odczyt-90mb-s.html

http://www.x-kom.pl/p/219778-pamiec-transflash-microsd-kingston-64gb-microsdxc-uhs-i-u3-zapis-80mb-s-odczyt-90mb-s.html

http://www.x-kom.pl/p/201337-czytnik-na-zlaczu-usb-kingston-mobilelite-g4-usb-3.0-9-w-1.html

KINGSTON FCR-MLG4 (USB 3.0 REALTEK) + W 8.1 (sterownik USB 3.0 MICROSOFT - Texas Instruments TUSB8041 ** , na W7 i sterownikach USB 3.0 nie MICROSOFT - NEC PD720202 o osiągnięciu takich wartości zapisu/odczytu można tylko pomarzyć**) karty te osiągają zapis/odczyt77/86 MB/s (pliki testowe : 4095 MB , 30004 MB - nie żadne same zera lub jedynki !) , a różnica z prędkościami deklarowanymi wynika ze stosowania przez producenta przelicznika 1000 , a nie 1024 .

Nie żaden TOTAL COMANDER , ATTO DISK BENCHMARK itp. , tylko czas utworzenia pliku/czas zakończenia operacji zapisu lub odczytu .

ADATA 32GB zapis/odczyt : 19/86 MB/s .

Co się tyczy kart SANDISK to jest : drogo i producent zdaje się “mijać z prawdą” .

1000&1024

80x(1000/1024)^2 = 80x0,954 = 76 MB/s

90x(1000/1024)^2 = 90x0,954 = 86 MB/s

x1=150000B/1024^2 = 0,143 MB/s

533x0,143 = 76 MB/s

600x0,143 = 86 MB/s

Jeżeli dysponujemy odpowiednim sprzętem (w tym również HDD) to najlepszym obecnie zakupem karty micro SDHC 32 GB uwzględniając cenę/wydajność (~2,30 zł/1GB - prawdziwego ) jest KINGSTON UHS-I U3 ( czerwony kolor napisu na karcie) . 

USB 2.0 należy w trybie ekspresowym odesłać do lamusa historii ! ! !

Do przejścia z W7 na W10 przekona mnie wsparcie dla rozdzielczości 7680x4320 i natywne wsparcie dla USB 3.1 . Słowem : siła argumentów , a nie argument siły .

Pierwsza część na temat samego dostępu wydaje mi się mija trochę się z prawdą gdyż sam dostęp uzyskać chyba nie jest problemem.

Kolejna część nie wiem ku czemu ma ona służyć gdyż tablet i tak nie wykorzysta przecież 90mb/s karta może i szybsza jednakże jak może zauważyłeś dwa razy droższa i jeszcze ten czytnik na USB nie uważasz że kupienie karty do tabletu i wyciąganie jej za każdym razem mija się trochę z powołaniem dodatkowo mam czytnik takich kart w obudowie kompa …? Nie prosiłem też o rozpisywanie się na temat samej karty gdyż jednak cena konkurencyjnych jest zaporowa a ta opinie ma dość dobre. Dodatkowo jeśli chce 64gb to chyba jej nie zastąpi nawet 100 razy szybsze 32Gb. Jednak dziękuje za propozycje karty wezmę ją pod uwagę.

Jednakże wracając do windowsa na androidzie ktoś coś może na ten temat? Swego czasu był program pozwalający jeszcze na tym starym mobilnym windowsie normalnie odpalać androida. Więc może jednak coś się da w tej sprawie zrobić? Byłbym bardzo wdzięczny

Zainstalowanie windowsa z poziomu pc bespośrendio na karcie albo skopiowanie z komputera z zainstalowanym windowsem windowsa? tylko jak to potem odpalić jakim programem w jaki sposób?