Witam serdecznie.
Zamierzam zakupić wyżej wymieniony tablet Lenovo Yoga 2 1050F. Jest on na Andoidzie 4.4. procesorze Intel Atom Z3745 i 2Gb ram wersja bez LTE (gdyż LTE w tablecie jest mi potrzebne jak psu czajnik, przy obecnych ofertach sieci komórkowych) jest tańsza od identycznie wyposażonego (Intel Atom Z3745 i 2Gb) Lenovo Yoga 1051L wersja z LTE gdyż tylko taka jest dostępna ale na windowsie 8.1 32bit sprzedawanego tylko z podstawką więc w sumie droższego o 600zł od modelu z andoidem (za tę różnice w cenie można już mieć np Acer Iconia Tab W1-810 albo Toshiba Encore 2 WT8-B-102 czy nawet duzo taniej Colorovo CityTab Supreme 8 który by wystarczył do moich planowanych zadań z windowsem jednakże no nie ta moc, nie ta bateria oraz noszenie dwóch urządzeń ze sobą jest mało komfortowe). Planuje dokupienie do modelu karty Samsung Evo micro SDXC 64GB 48mb/s w obie strony.
I tu moje pytanie. Czy jest jakiś sposób aby zainstalować na tej karcie windows 8.1 (wydaje mi się iż szybkość karty i wielkość były by wystarczające) tak aby moc korzystać raz z jednego systemu raz z drugiego?
Interesuje mnie taka opcja gdyż jednak dużo więcej aplikacji na ekran dotykowy jest na androida jednakże windows także ma swoje plusy i chciałbym na nim móc odpalić jakieś starsze tytuły czy też aplikacje tylko dla windowsa jednakże cena za model z windowsem jest krótko mówiąc zaporowa dodatkowo wydaje mi się iż w drugą stronę było by to trudniejsze do wykonania.
Jeśli ktoś zna sposób albo miejsce gdzie go znajdę prosiłbym o opisanie bądź o linki
Na koniec jeszcze jedno pytanie czy windows 8.1 do takiej instalacji ewentualnie musi być specjalny czy jest to zwykła wersja 32bit?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam