Lenovo z570 sterowniki nvidia nie chcą się zainstalować

Witam

Zainstalowałem windowsa xp sp3 32bit

Mam problem z sterownikami nvidia , nie wykrywają mi urządzenia .

Wiem że trzeba zmienić identyfikator urządzenia PCI/dev czy coś takiego , dla instalatora nvidia .

Tak jak tu ( Instalator sterowników nVidii wczytuje po uruchomieniu główny plik NVDM.INF, a tam na samym początku pliku, w sekcji [NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.0] znajdują się identyfikatory zgodnych kart graficznych, tzn. producenci których zapłacili nVidii . Ponieważ Twoja karta jest nVidii, więc na 100% początkowy identyfikator producenta chipsetu VEN będzie zgodny. Zapewne będzie zgodny nawet identyfikator DEV (bo masz przecież GT540M), natomiast różnić się może zawartością tych 8 cyfr/literek po SUBSYS (mogą określać właśnie ASUSa).

Trik polega na tym, aby przepisać do pliku INF sterownika nVidii wartości VEN, DEV oraz SUBSYS Twojej karty graficznej. Trzeba jednak uważać, aby nie podczepić się pod inną kartę, tzn. trzeba najpierw sprawdzić na końcu pliku NVDM.INF, w sekcji [strings], wpisy. Zrobiłem to za Ciebie i jest tam coś takiego:

NVIDIA_DEV.0DF4.01 = “NVIDIA GeForce GT 540M”

NVIDIA_DEV.0DF4.03 = "NVIDIA GeForce GT 540M "

Więc wracamy do góry, do sekcji [NVIDIA_SetA_Devices.NTamd64.6.0], odnajdujemy np. NVIDIA_DEV.0DF4.01 i widzimy coś takiego:

%NVIDIA_DEV.0DF4.01% = Section051, PCI\VEN_10DE&DEV_0DF4&SUBSYS_050E1028

Odczytujesz swoje wartości VEN, DEV i SUBSYS i podmieniasz wartości, które zaznaczyłem poniżej pogrubioną czcionka:

PCI\VEN_10DE&DEV_0DF4&SUBSYS_050E1028

Założę się jednak, że będziesz musiał zmienić tylko wartość SUBSYS. Reszta (VEN, DEV) będzie taka sama, jak u Ciebie.

Zapisujesz zmiany w INF, ponownie uruchamiasz instalatora (z rozpakowanej lokalizacji!) i będzie OK. Przećwiczyłem to wczoraj na najnowszych sterach nVidii dla GT330M dla XP. Najpierw nie mogłem zainstalować sterowników (miałem ten sam komunikat, co Ty), więc musiałem podmienić wartości SUBSYS. I poszło, czego i Tobie życzę.)

Czy jest mi ktoś w stanie pomóc zmienić dla mojej karty graficznej nvidia GT630m ?

I zrobić z tymi sterownikami żeby się zainstalowały , niestety jestem tkz.zielony w takich sprawach i nie umiem nić zrobić .

Masz dwie karty graficzne (zintegrowaną Intela i Nvidi)?

Jeśli tak to technologia Optimus nie działa na XP.

Tak mam Intel i nvidie .

http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=43962

W połowie tematu masz napisane , i udało im się zainstalować sterowniki do nvidi