Lenowo Yoga Windows 10 problem z uruchomieniem laptopa

Witam, laptop sie sam wylaczyl i teraz pokazuje mi informacje C:\WINDOWS\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt

Probowalam wszystkich opcji :frowning: i nic nie dziala.
Pomocy
Ania

Jeżeli automatyczna naprawa i przywracanie systemu nie działaja, to zostaje reinstalacja (i utrata danyc), lub zgrywanie przez Live CD i próby naprawy (w tym doczytanie gdzie jest dokładniej problem).

Kompletnie siebjei znam na komputerach ale po obejrzeniu kilkunastu filmików chciałam zainstalować od nowa Windows 10 z USB. niestety mam taki komunikat więc nie mogę nic zrobic

Musisz wybrać opcję bootowania w boot menu.

A jak mogę to zrobić? Mam opcje wejścia tutaj

Microsoft pisze: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance-winpc/dwindowssystem32logfilessrtsrttrailtxt-windows-10/62386946-c48b-4079-915a-f53c6e28ee1a

Użyj wiersza polecenia systemu Windows 10 z menu opcje rozruchu.
Gdy pojawi się menu Boot Options, trzeba wykonać następujące czynności:

1. Wybierz Rozwiązywanie problemów> Opcje zaawansowane.

2. Wybierz polecenie Wiersz polecenia z listy opcji.

3. Gdy pojawi wierszu polecenia wpisz następujące wiersze i naciśnij klawisz Enter po każdym wierszu, w celu jego uruchomienia:

Bootrec.exe / RebuildBcd
    Bootrec.exe / fixmbr
    Bootrec.exe / fixboot

4. Aby wykonać te polecenia, trzeba znać litery dysku dla wszystkich partycji dysku twardego. W wierszem polecenia należy wpisać następujące (ale należy pamiętać, aby używać liter, które pasują do partycje dysków twardych na komputerze):
    Chkdsk / R c:
    Chkdsk / r U:

5. Uruchom ponownie komputer i sprawdź, czy problem został rozwiązany.

Ale ja nie mam takich opcji niestety. Tylko takie:
15857604791835811399900602262965|666x500

Przywracanie systemu nie pomaga?? Mam na myśli opcję “System Restore”. Dlaczego masz wszystko in English?

Niestety nie mam możliwości zrobić system restore, nic tak naprawdę nie mogę zrobić :worried:. Laptop byl kupiony w UK i tak już zostało z angielskim językiem.

Jeśli pendrive z W10 jest dobrze przygotowany to wyłącz komputer, potem wciśnij za pomocą np. spinacza do papieru tzw. “Novo Button”, a potem wybierz “Boot Menu”. Jeśli będzie tam pendrive/USB to wybierz i zobacz czy instalator wystartuje.

Gdzie jest Novo Button - instrukcja strona 11:
https://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/yoga_520-14ikb_ug_en_201703.pdf .

W bootmenu musisz zmienić na USB czy tam CD w zależności z czego instalujesz.

Niestety nie mam USB do wyboru, mam tylko to

Przygotuj pendrive’a wg. mojego filmu:

Użyj do tego Rufusa: