Witam, laptop sie sam wylaczyl i teraz pokazuje mi informacje C:\WINDOWS\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt
Probowalam wszystkich opcji i nic nie dziala.
Pomocy
Ania
Witam, laptop sie sam wylaczyl i teraz pokazuje mi informacje C:\WINDOWS\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt
Probowalam wszystkich opcji i nic nie dziala.
Pomocy
Ania
Jeżeli automatyczna naprawa i przywracanie systemu nie działaja, to zostaje reinstalacja (i utrata danyc), lub zgrywanie przez Live CD i próby naprawy (w tym doczytanie gdzie jest dokładniej problem).
Kompletnie siebjei znam na komputerach ale po obejrzeniu kilkunastu filmików chciałam zainstalować od nowa Windows 10 z USB. niestety mam taki komunikat więc nie mogę nic zrobic
Musisz wybrać opcję bootowania w boot menu.
Użyj wiersza polecenia systemu Windows 10 z menu opcje rozruchu.
Gdy pojawi się menu Boot Options, trzeba wykonać następujące czynności:
Wybierz Rozwiązywanie problemów> Opcje zaawansowane.
Wybierz polecenie Wiersz polecenia z listy opcji.
Gdy pojawi wierszu polecenia wpisz następujące wiersze i naciśnij klawisz Enter po każdym wierszu, w celu jego uruchomienia:
Bootrec.exe / RebuildBcd
Bootrec.exe / fixmbr
Bootrec.exe / fixbootAby wykonać te polecenia, trzeba znać litery dysku dla wszystkich partycji dysku twardego. W wierszem polecenia należy wpisać następujące (ale należy pamiętać, aby używać liter, które pasują do partycje dysków twardych na komputerze):
Chkdsk / R c:
Chkdsk / r U:Uruchom ponownie komputer i sprawdź, czy problem został rozwiązany.
Przywracanie systemu nie pomaga?? Mam na myśli opcję “System Restore”. Dlaczego masz wszystko in English?
Niestety nie mam możliwości zrobić system restore, nic tak naprawdę nie mogę zrobić . Laptop byl kupiony w UK i tak już zostało z angielskim językiem.
Jeśli pendrive z W10 jest dobrze przygotowany to wyłącz komputer, potem wciśnij za pomocą np. spinacza do papieru tzw. “Novo Button”, a potem wybierz “Boot Menu”. Jeśli będzie tam pendrive/USB to wybierz i zobacz czy instalator wystartuje.
Gdzie jest Novo Button - instrukcja strona 11:
https://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/yoga_520-14ikb_ug_en_201703.pdf .
W bootmenu musisz zmienić na USB czy tam CD w zależności z czego instalujesz.
Przygotuj pendrive’a wg. mojego filmu: