Lexmark 1100 -problem z uruchomieniem


(Acinonyx Jubatus) #1

Witam.

Mam Lexmarka 1100.Zainstalowałem drivery do XP.Wszystko było ok,ale kiedy próbuję wydrukować dany dokument,pojawia sie następujący błąd:

RUNDLL .Podczas próby uruchomienia ,,lxzusui.dll, OEMStartVendorSetup "Lexmark 1000/1100 Color Jetprinter" " wystąpił błąd wyjątku.

I wszystko.Reset,ponowna instalacja sterowników.Nic nie pomaga. Czym może być to spowodowane i czy jest na to rozwiązanie?

Podajcie wszystkie możlwie wskazówki.

Pozdrawiam i czekam na wszelkie opinie na w.w prośbę.


(Damian) #2

Usuń wszystkie sterowniki do tej drukarki z systemu, przeczyść rejestr programem jv16 PowerTools 1.3.0.195 i ściągnij najnowsze stery do niej z netu, po czym je zainstaluj.


(Acinonyx Jubatus) #3

Zrobiłem wszystko wg.wskazówek.

Problem pozostał ten sam.


(Danielderen) #4

chodzi ci o urządzenie wielofunkcujne??

też mam coś takiego i na portach usb 1.1 wyskakiwał mi “błąd przesuwu uchwytu na naboje” trzy razy na gwarancje oddawałem a oni mi odsyłali że sprawna aż w końcu jeden gość powiedział że to może prze porty usb i tak było to musi pracować na portach 2.0

Jak masz porty 2.0 to weź na innego kompa spróbój może to coś dA


(Acinonyx Jubatus) #5

Zrobiłem wszystko dokładnie wg.opisu. Wyłączyłem porty USB. I kiedy próbuję wydrukowac choćby stronę testową to już jest ten sam komunikat,o którym pisałem wcześniej.

NIe mam pojęcia,czym jest to spowodowane?

Czy ma ktoś jeszcze jakąś podpowiedź?


(Danielderen) #6

kombinuj np na win 98


(Acinonyx Jubatus) #7

Mam XP.I nie mam zamiaru nic pod tym względem zmieniać.Więc może jeszcze jakaś alternatywa?