Mam do wybrania dwa telefony LG KU990i Viewty i SAMSUNG Avila. Który byście wybrali ? Który jest lepszy ? jakie są wady i zalety telefonu ? Proszę oświećcie mnie.
Viewty oczywiście.
Aparat dobry. (do avili nie porównuj nawet)
obsługuje xvid i divx, pójdzie wiele filmów, nawet te ponad 600MB
obsługuje dokumenty w wielu formatach
Pisz co chcesz wiedzieć, mam wersję bez i.
Nalepiej poczytaj o nim w wikipedii + recenzję.
a jak obsługa ekranu nic nie napisałeś ? walker13150 tzn stukanie pisanie itd
ale zapytałem co chce wiedzieć:
Obsługuje się dobrze, jak na oporowy. Nie zadziała na muśnięcie, lecz na lekkie przesunięcie już tak. Stukać nie ma po co, lekkie dotknięcie wystarczy. Obsłuży kartę 8GB, ale najszybciej chodzi wraz z SANDISKIEM, przy innych lubi zwalniać. Menu bardzo intuicyjne, nie tak jak w avili - tu od razu wiesz gdzie coś jest (po kilku minutach zabawy). Aparat dobry, a filmy jeszcze lepsze. Funkcja 120fps (slow motion), później film możemy dowolnie obrabiać (przyspieszanie, zwalnianie, przycinanie wklejanie itp.)
Napisz czego oczekujesz, postaram się odpowiedzieć.
A ile trzyma w LG bateria ? I jak z wyświetlaczem ? Bo mój kumpel miał dotykowego LG chyba KP501 i po miesiącu mu się ekran zepsuł.
Bateria w nowym ok 3-4 dni (Li-Ion 1000mAh).
Wyświetlacz dobry, dotyk też. Ale gdy na zewnątrz jest -20*C i bawimy się telefonem, pod wyświetlacz może dostać się woda i będzie biały (trzeba wysuszyć), albo przez zimno może przestać działać dotyk (w extremalnym wypadku), zadziała po restarcie.
Najlepiej niech ktoś napisze o avili. A ogólnie o obu dowiesz się z testów i recenzji.