LG Swift L5 II (E460)-krótko trzymająca bateria

Witam serdecznie, porszę o ewentualną poradę. Bateria w w/w telefonie działa dosyć krótko. Telefon mam od niecałego miesiąca. Mie formowałam baeri, ponieważ zdania na temat przydatnosci tego są podzielone. Wersja zainstalowana na telefonie to android 4.1.2- nie był aktualizowany.  Wszystkie funkcje typu bluetooth, wifi mam wyłączone (korzystam sporadycznie z tych funkcji-wręcz wcale). Aplikacje jakie mam zainstalowane to screen filter do zmniejszenia ostrości wyświetlacza (normalnie ekran mam zgaszony do 0%) ale nawet w nocy musze korzystać z tej aplikacji bo razi po oczach, aplikacja battery monitor, mobile care,avg, cm security-testuje te trzy programy w użytkowaniu, oraz z aplikacji clean master i gra angry birds, raging thunder, dosyć często korzystam z internetu i gg. :slight_smile: ale żeby w ciągu ok.5 godzin wyładowało baterię do 20%? Zdaje sobie doskonale sprawę z tego iż to nie są telefony z mocnymi bateriami jak w nokii 3310. Jednak te 1700mAh powinno dłużej trzymać.

Korzystasz z internetu mobilnego, masz przyczynę dużego ubytku. 

Poza tym wywal mobile care, avg, baterry monitor(w jakim  celu to masz!?) CM Security - te aplikacje działają w tle i pożerają baterię. Antywirus na androidzie to strata czasu i szybkości urządzenia. 

Zainstaluj Wakelock detector i sprawdź co pobiera najwięcej energii. 

1700mAh to nie jest jakaś oszałamiająca dla Androida, większe i wydajniejsze baterie potrafi wykończyć w kilka chwil. 

Dzięki za radę, a jak usuną antywirusa to ryzyko zainfekowania wzrasta? Jak włącze internet to raz jest 3g poten hspa jakoś tak, nie szło by tak zrobić żeby było cały czas w sieci 2g? Zbędne aplikacje wgrane w system typu Hangouts, czaspoisma google play i inne badziewie mam wyłączone.

Jak pobierasz z niepewnych źródeł a nie GP to nie pomoże żaden antywirus :wink:

Ustawienia 2G ->? Ustawienia -> sieci bezprzewodowe -> sieci komórkowe i tam powinna być stosowna opcja. Można też zainstalowac power toggle i wywalić widget ustawieniami na pulpit. 

No u mnie też czasami się tak wyładowuje przy necie …

Pobieram tylko ze sklepu google. Dzięki za pomoc. temat do zamknięcia.