Lg x power

Czesc. Mam pewien problem z telefonem lg x power. Otóż po wyjęciu karty sim nie wyszukuje sieci wifi. Dodam ze wczesniej nie bylo z tym problemu. Ktos wie jaka moze byc przyczyna

A po co wyjmujesz kartę SIM? Nie wiem jak to jest u LG-ków, ale może układ GSM jest jakoś połączony z układem WI-FI i po wyjęciu SIM-ki odłącza się? Działa ci wtedy Bluetooth? BT na pewno korzysta z tego samego układu i anteny, co WI-FI, więc również nie powinno działać. Jest to bardzo nietypowe - tak jakby jakaś usługa blokowała niektóre opcje, gdy karta jest wyjęta. Spróbuj zrestartować tel . z wyjętą kartą. Nic innego mi nie przychodzi do głowy, gdyż nie miałem do czynienia na dłuższą chwilę z telefonem LG. Może ktoś inny Ci pomoże.

U mnie wadliwa karta SD blokowała raz dziennie (LG X Power 2) lub rzadziej raz na tydzień sieć GSM.
A jak ją ostatnio włożyłem do jakiegoś lenovo to telefon się zawieszał (pewnie przez opcje “sformatuj jako pamięć wewnętrzna”).

Sprawdź czy ponowne uruchomienie coś da.

Karty sd też nie ma włożonej. Właczenie tel nic nie daje.

Wyjełam karte bo telefon maja głownie dzieci. Niestety musze co chwila musze wkladac karte żeby połaczylo z wifi. Bluetootj działa.