Mam nowy PC i zamierzam zainstalować na nim antywirusa NOD 32 Antivirus. Licencję muszę kupić nową. Na stronie ESETA, cena za rok to ok 130zł a na allegro za ok 50zł można kupić i jeszcze fakturę dają.
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić ten fenomen? Podejrzewam, że ta z allegro nie jest do końca legalna, ale ludzie kupują i nie wiem co robić
Licencja pochodzi z jakiegoś konkursu (sprzedający ją wygrał i chce na niej zarobić). Sprzedaż takiej licencji jest nielegalna.
Licencja pochodzi z jakiegoś dziwnego źródła (jest nielegalna) i prawdopodobnie niedługo po aktywacji programu zostanie zablokowana, bądź w ogóle nie dojdzie do aktywacji.
Właśnie zakupiłem przedłużenie licencji na NOD antywirus w ich sklepie , na 2lata kosztuje 116zł z groszami.A kupuję już od ponad 6lat. Na allegro bym się zastanawiał z zakupem.Raz chciałem kupić WinXP gość miał do sprzedania " oryginalną kopie" jak kopia może być oryginalna? :).
@fiesta Ależ oczywiście, że słyszałem o licencjach NFR - na takiej m. in. otrzymałem kiedyś Windows Server 2008 R2 w ramach gratisu do książki Jeśli konkurs sponsorował ESET to tak, pewnie będzie NFR - jeśli nie, jest duża szansa, że będzie to zwykła licencja.