Licznik fotek


(Drivtdt) #1

Witam

Chciał bym spytać czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego że mamy pewien folder w nim cała siatka folderów z zdjęciami i jakiś a na stronie pisze ile ich tam jest. Taki skrypt który je policzy ??


(master of disaster) #2

PHP:

=opendir('folder_z_zdjeciami');$zmienna=null;$file=readdir($handle)) {        $zmienna++;

(mario@) #3

Warto dodać do tego jakiś warunek (co do zliczania jedynie grafik) bo w takiej postaci to zliczy nie tylko grafiki (nawet jeżeli tylko one się w danym folderze znajdują to zawsze dodatkowo dojdzie . oraz ..).

W tym wypadku poszukaj skryptów na wyszukiwanie rekursywne.


(Sitemaster) #4

polecam lekturę http://luktom.net/blog/112-iteratory-w- ... ryiterator