Licznik graficzny(need help!)


(Reksio151) #1

Sciągnąłem niedawno chyba 20 liczników graficznych ale żaden z nich nie działa :frowning:

liczniki php wstawiałem na strone tak:

<?

include("nazwa skryptu");

?>

i nie działa. Czy ktoś by mi pomógł??

zamieszczam tu pliki liczników

licznik

licznik2

A tak wogle to nie mam pojęcia o php stronke robilem w html(w photoshop)


(Zagorskid) #2

Spróbuj tak:

<?php

include('plik.php');

?>

Czy Twój serwer obsługuje php?


(Skr3czu) #3

A czy w koncówce strony masz *PHP?


(Reksio151) #4

onmouseover="changeImages('index_04', 'Obrazki/index_04-Ponad.gif'); return true;"

onmouseout="changeImages('index_04', 'Obrazki/index_04.gif'); return true;"

onmousedown="changeImages('index_04', 'Obrazki/index_04-Ponad.gif'); return true;"

onmouseup="changeImages('index_04', 'Obrazki/index_04-Ponad.gif'); return true;">

index_04.gif

onmouseover="changeImages('index_07', 'Obrazki/index_07-Ponad.gif'); return true;"

onmouseout="changeImages('index_07', 'Obrazki/index_07.gif'); return true;"

onmousedown="changeImages('index_07', 'Obrazki/index_07-Ponad.gif'); return true;"

onmouseup="changeImages('index_07', 'Obrazki/index_07-Ponad.gif'); return true;"

index_07.gif

onmouseover="changeImages('index_09', 'Obrazki/index_09-Ponad.gif'); return true;"

onmouseout="changeImages('index_09', 'Obrazki/index_09.gif'); return true;"

onmousedown="changeImages('index_09', 'Obrazki/index_09-Ponad.gif'); return true;"

onmouseup="changeImages('index_09', 'Obrazki/index_09-Ponad.gif'); return true;"

index_09.gif

?

include('licznik.php');

?

onmouseover="changeImages('index_24', 'Obrazki/index_24-Ponad.gif'); return true;"

onmouseout="changeImages('index_24', 'Obrazki/index_24.gif'); return true;"

onmousedown="changeImages('index_24', 'Obrazki/index_24-Ponad.gif'); return true;"

onmouseup="changeImages('index_24', 'Obrazki/index_24-Ponad.gif'); return true;"

index_24.gif

onmouseover="changeImages('index_28', 'Obrazki/index_28-Ponad.gif'); return true;"

onmouseout="changeImages('index_28', 'Obrazki/index_28.gif'); return true;"

onmousedown="changeImages('index_28', 'Obrazki/index_28-Ponad.gif'); return true;"

onmouseup="changeImages('index_28', 'Obrazki/index_28-Ponad.gif'); return true;"

index_28.gif

onmouseover="changeImages('index_32', 'Obrazki/index_32-Ponad.gif'); return true;"

onmouseout="changeImages('index_32', 'Obrazki/index_32.gif'); return true;"

onmousedown="changeImages('index_32', 'Obrazki/index_32-Ponad.gif'); return true;"

onmouseup="changeImages('index_32', 'Obrazki/index_32-Ponad.gif'); return true;"

index_32.gif

onmouseover="changeImages('index_36', 'Obrazki/index_36-Ponad.gif'); return true;"

onmouseout="changeImages('index_36', 'Obrazki/index_36.gif'); return true;"

onmousedown="changeImages('index_36', 'Obrazki/index_36-Ponad.gif'); return true;"

onmouseup="changeImages('index_36', 'Obrazki/index_36-Ponad.gif'); return true;"

index_36.gif


(Szuman) #5

zmień rozszerzenie plików html na php, np. index.html zmień na index.php, bo tylko wtedy serwer wykona skrypt :slight_smile:


(Reksio151) #6

a jest jakaś różnica w kodzie w php3 a php4 albo 5?? bo ja mam licznik w php3


(Fora) #7

jak nie działa jak działa :PPP

http://kraw.biz/forumdp/counter.php

a czy plik readme Pan przeczytal ??:>


(Reksio151) #8

teraz tam gdzie miał być licznik jest pełno napisów Warning

cos takiego:

Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp/counter.txt) is not within the allowed path(s): (/home) in /home/r/e/k/reksiosite/www/licznik.php3 on line 7

Warning: fopen() [function.fopen]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp/counter.txt) is not within the allowed path(s): (/home) in /home/r/e/k/reksiosite/www/licznik.php3 on line 11

Warning: fopen(/tmp/counter.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Operation not permitted in /home/r/e/k/reksiosite/www/licznik.php3 on line 11


(Fora) #9

zmień prawa do zapisu dla katalogu i dla pliku txt na 666


(Reksio151) #10

to znaczy ja używałem tego drugiego licznika. A mogłbyś powiedzieć jak to zrobiłes :slight_smile:


(Fora) #11

aaaa :stuck_out_tongue: to trzeba było mówić zaraz ci powiem :slight_smile:

wgrywasz na serwer wiadome

666 dla katalogu

edytujesz licznik.php3

$counter_file = "counter.txt";

tutaj wpisujesz scieżke do pliku counter.txt który tworzysz gdzies na serwie u siebie i dla niego takze 666 i dla katalogu w którym on jest

i wuala ;]

efekt

http://kraw.biz/forumdp/licznik/licznik.php3


(Reksio151) #12

dobra mi juz tez dziala dzieki za pomoc a moglbyc mi powiedziec jak zrobic zeby ten licznik byl odporny na odswiezanie?? :):slight_smile:

aha i ja juz zrobilem ten pierwszy licznik tylko wlasnie on nie jest odprony na odswiezanie:/


(Fora) #13

ciasteczka ;]

http://www.webdiary.pl/technologie+art.id+43.htm

miłej zabawy w przerabianie ;]


(Reksio151) #14

Dzieki za pomoc :):slight_smile:


(Fora) #15

a tutaj wersja graficzna z blokada odświerzania :stuck_out_tongue:

http://kraw.biz/forumdp/liczniczek/licznik.php

wersja do pobrania :

http://kraw.biz/forumdp/liczniczek/liczniczek.zip

powstał on z połączenia dwóch skryptówm które są powyżej

jest on troche łopatologiczny ale działa :stuck_out_tongue:

instrukcja

wgrać na serwer

666 dla katalogu i pliku z danymi

nazwe pliku można zmienić w pliku licznik.php

$plik="licznik.txt";

powodzenia :slight_smile:


(Reksio151) #16

a jak zrobic zeby usunac ten napis od data odwiedziło ta strone i jak zrobic zeby pokazywalo np 6 cyfer 000001 a nie tylko 1 ???


(Fora) #17
echo "

Od 01.08.2000 r. ";

 do {

 echo "<img src="imgs/%24str%5B%24l%5D.gif" align="top" alt="$str[$l].gif"></b>\n";</font>

zmieniasz tutaj

a co do 2 to napisze po 16 jak do domku wróce z roboty


(Reksio151) #18

a mogłbyś napisać mi odrazu cały przerobiony kod skryptu bo ja sam nie umiem robić w php:/