Licznik odwiedzin na stronie


(bartekchejman) #1

Witam!

 

 

Mam takie małe pytanko, mam na swojej stronie licznik odwiedzin ale jest on na podstronie, czy będzie on pokazywał liczbę ile osób w sumie weszło na stronę czy tylko tą liczbę która weszła na tą podstronę, na której jest licznik?


(Drobok) #2

Zależy gdzie uruchamiasz skrypt zliczający. Samo wyświetlanie nie ma tu nic do rzeczy


(bartekchejman) #3

To mój skrypt:

<script type="text/javascript">if(typeof(window["s4uid"]) == "undefined"){ var s4uid = new Array(); var s4u_paramsarr = new Array(); var s4u_sp = new Array(); var s4uc = 0; var acts4uc = 0; var dAsd = new Array(); var temp1 = 0;}(function() {s4uid[s4uc] = "845139";s4u_paramsarr[s4uc] = new Array();s4u_paramsarr[s4uc]["s4ustyleid"] = "26&pattern=2&c1=1&c2=1&c3=1&c4=1";s4u_sp[s4uc] = new Array();document.write("<span id=s4u_cp" + s4uc + "></span>");var s4u = document.createElement("script"); s4u.type = "text/javascript"; s4u.async = true;s4u.src = ("https:" == document.location.protocol ? "https://www" : "http://www") + ".stats4u.net/s4u.js";var x = document.getElementsByTagName("script")[0];x.parentNode.insertBefore(s4u, x);s4uc++;})();</script><noscript><a href="https://www.stats4u.net" target="_blank"><img src="https://www.stats4u.net/index.php?action=pic&s4uid=845139&s4ustyleid=26&pattern=2&c1=1&c2=1&c3=1&c4=1&js=0" border="0" alt="Stats4U - Liczniki, statystyki na żywo i nie tylko!" style="vertical-align:bottom" title="Stats4U - Liczniki, statystyki na żywo i nie tylko!"></a></noscript>
 <a href="https://www.Stats4U.net/live/845139" target="_blank"><img src="https://www.Stats4U.net/img/stats2.gif" border="0" style="vertical-align:bottom" alt="Statystyki"></a>

Z tej strony:

https://www.stats4u.net/


(fedora24x) #4

 

 

Ej ty wiesz że to masz już :slight_smile: Najpierw się zapytaj, geniusz :stuck_out_tongue:


(Drobok) #5

@up co ma ? Przeczytałeś pierwszy post ?

@autor, skrypt z tej strony będzie zliczał tylko na podstronie na której go umieścisz.

Jeśli chcesz zliczać odwiedziny na całej stronie powinieneś go umieścić na stronie głównej. Nie musisz natomiast wrzucać tam ostatniego linka z obrazkiem w środku - możes zto zrobić na podstronie na której masz zamiar to wyświetlić wklejając tam ten skrypt.


(bartekchejman) #6

@fedora24x 

Wiem, że mam tylko on podlicza mi tylko odwiedziny podstrony, a ja chce ogólnie wszystkie. 

 

 

Dzięki za od, pzdr. 

 

 

@drobok

 

 

usunąłem adres grafiki ale ona i tak się wyświetla, nie chce żeby licznik był widziany na stronie. 

 

Kod wygląda tak:

<script type="text/javascript">if(typeof(window["s4uid"]) == "undefined"){ var s4uid = new Array(); var s4u_paramsarr = new Array(); var s4u_sp = new Array(); var s4uc = 0; var acts4uc = 0; var dAsd = new Array(); var temp1 = 0;}(function() {s4uid[s4uc] = "845139";s4u_paramsarr[s4uc] = new Array();s4u_paramsarr[s4uc]["s4ustyleid"] = "26&pattern=2&c1=1&c2=1&c3=1&c4=1";s4u_sp[s4uc] = new Array();document.write("<span id=s4u_cp" + s4uc + "></span>");var s4u = document.createElement("script"); s4u.type = "text/javascript"; s4u.async = true;s4u.src = ("https:" == document.location.protocol ? "https://www" : "http://www") + ".stats4u.net/s4u.js";var x = document.getElementsByTagName("script")[0];x.parentNode.insertBefore(s4u, x);s4uc++;})();</script><noscript><a href="https://www.stats4u.net" target="_blank"></a></noscript>

(Drobok) #7

Nie zagłębiałem się w ten kod. Skoro js wrzuca ci jakiś element na stronie to dołóż do css display:none dla tego elementu. Jak nie wiesz jaki to element to daj link do strony na forum


(fedora24x) #8

Ten co mam dziala tak samo jak ten, nawet masz ogólne statystyki


(bartekchejman) #9

Później się zajmę tym licznikiem… THX za odp :smiley:


(Remix) #10

Przepraszam, że się wtrącę, ale nie lepiej podpiąć stronę pod Google Analytics? Stats4U, to ograniczone narzędzie.


(M Borowski) #11

Jak pisał Remix - lepszym rozwiązaniem i darmowym jest GA. Profesjonalne analizy i statystyki. Dodatkowo podłącz stronę do Google Webmaster Tools daje to o wiele dokładniejsze dane jeśli połączysz tę usługę z GA.

Licznik na stronie to przestarzała metoda, dająca się oszukać dość łatwo i nic nie mówiąca no chyba ,że działasz w branży starych dziadków i chcesz ich drażnić nabijaniem licznika :wink:


(bartekchejman) #12

Teraz mam taka stronkę:

 

 

No ale jak niby mam przesłać tam ten plik?


(Remix) #13

Normalnie przez FTP :slight_smile:


(bartekchejman) #14

No wiem ale gdzie konkretnie? :smiley:


(Kamatori) #15

Do głównego katalogu tam gdzie masz index.php/index.html 


(bartekchejman) #16

Okey… Dzięki działa :slight_smile: