LifeBook p8020 nie mogę znaleźć do Czytnika lini oprogramowa

Witam

Nie mam zielonego pojęcia jak uruchomić czytnik linii papilarnych w swoim laptopie: Fujitsu Siemens P8020.

Na stronie producenta laptopa jest tylko sterownik zdaje się, do czytnika (AuthenTec FingerPrint… coś takiego)

Na stronie producenta czytnika www.authentec.com nie ma w ogóle działu z driverami… jakaś żenująca strona…

Chodzi mi o to żebym mógł np. zabezpieczyć wejście do systemu czytnikiem… wydaje mi się że brakuje po prostu programu który by obsługiwał ten czytnik i wykrywał go…

A jak przejedziesz paluchem po czytniku to nie uruchamia się wtedy program bo ja tak mam w hp.

A jeżeli się nie uruchamia to ściąg sobie Digital Persona.

nic się nie dzieje… jakiś namiar na programik mógł bym dostać ? ponieważ nie widzę nic konkretnego same testowe wersje…

Masz zainstalowane wszystkie sterowniki do wszystkich urządzeń? Jeśli pobierałeś sterowniki do czytnika linii papilarnych to pobrałeś je do właściwego systemu operacyjnego? Zainstalował się prawidłowo? W systemie jest widoczny prawidłowo wykryty czytnik? Przed reinstalacją systemu czytnik działał prawidłowo?

:roll:

w menedżerze urządzeń jest wszystko ok wykrywa go normalnie bez znaku zapytania, wcześniej nie sprawdzałem jak go kupiłem to od razu format…

P.S.

raz tylko włączyłem program jaki tam był i przejechałem palcem po czytniku to zeskanował go i pokazał moje linie papilarne… a teraz nawet tego programu nie mogę znaleźć tzn był to program AuthenTec … ale na stronie producenta jest nieco inny… sam sterownik bez opcji z pokazaniem lini papilarnych nawet…

http://support.ts.fujitsu.com/com/suppo … loads.html