Nie mam zielonego pojęcia jak uruchomić czytnik linii papilarnych w swoim laptopie: Fujitsu Siemens P8020.
Na stronie producenta laptopa jest tylko sterownik zdaje się, do czytnika (AuthenTec FingerPrint… coś takiego)
Na stronie producenta czytnika www.authentec.com nie ma w ogóle działu z driverami… jakaś żenująca strona…
Chodzi mi o to żebym mógł np. zabezpieczyć wejście do systemu czytnikiem… wydaje mi się że brakuje po prostu programu który by obsługiwał ten czytnik i wykrywał go…
Masz zainstalowane wszystkie sterowniki do wszystkich urządzeń? Jeśli pobierałeś sterowniki do czytnika linii papilarnych to pobrałeś je do właściwego systemu operacyjnego? Zainstalował się prawidłowo? W systemie jest widoczny prawidłowo wykryty czytnik? Przed reinstalacją systemu czytnik działał prawidłowo?
w menedżerze urządzeń jest wszystko ok wykrywa go normalnie bez znaku zapytania, wcześniej nie sprawdzałem jak go kupiłem to od razu format…
P.S.
raz tylko włączyłem program jaki tam był i przejechałem palcem po czytniku to zeskanował go i pokazał moje linie papilarne… a teraz nawet tego programu nie mogę znaleźć tzn był to program AuthenTec … ale na stronie producenta jest nieco inny… sam sterownik bez opcji z pokazaniem lini papilarnych nawet…