Posiadam router Linksys WRT120N, którym dzielę sygnał na dwa notebooki za pomocą WiFi. Na pierwszym komputerze jest wszystko ok, ale na drugim dochodzi często do zrywania połączenia WiFi. Mój notebook pracuje pod kontrolą systemu Windows 7 i jest oddalony od router jakieś 6 metrów w linii prostej(sygnał WiFi jest silny a połączenia brak). Próbowałem manipulować konfiguracją routera zmieniając kanały transmisji oraz standard WiFi ale to nie pomaga. Posiadam Internet od UPC. Jak można zdiagnozować przyczynę zrywania połączenia?
Jak powiedzal mój poprzednik spróbuj znalezc nowsze sterowniki (@Kefas)
A co do rozszezenia bin to sá to tzw. binary files. Napewno sá sterowniki w formie exe trzeba tylko poszukac. Jesli jednak nie to do otwarcia plików bin polecam uzyc np. nero lub roxio (wypalanie plyt) ewentualnie programu daemon tools. jest program do tworzenia virtualnych napédów w których mozna otworzyc takie pliki.
Coś ci nie działa i my mamy wiedzieć dlaczego - a sam nie raczysz podać żadnych konkretów dot. konfiguracji tak routera jak i połączenia na komputerze na którym sieć nie chce działać.
A co do tych sterowników, to o jakie sterowniki chodzi?
-bo coś mi się zdaje, że nie o sterownikach mowa a o firmware do routera
Zgadza się, podałem mało informacji na temat konfiguracji mojego komputera i routera, jednak zaznaczyłem że chcę się najpierw dowiedzieć od czego zacząć diagnozowanie zrywania połączenia. Być może sam problem nie tkwi w konfiguracji routera a w sterownikach, ponieważ na drugim komputerze jest także Windows 7 ale 32-bitowy i na nim jest wszystko ok a ja posiadam system Windows 7 64-bitowy.
Pisałem w sprawie router do linksys. Za pierwszym razem zasugerowano mi wgranie najnowszego oprogramowania i ponownego ustawienia routera. Ta rada nie pomogła, następnie sugerowano mi ręczne ustawienie adresu IP spoza puli DHCP karty WiFi. Myślę że i ta porada nie odniosła skutku. Przez przypadek w Internecie wyczytałem, że jeśli ma się system Windows Vista lub Windows 7 należy we właściwościach karty sieciowej wyłączyć IPv6 które jak na razie nie jest wykorzystywane. Na razie tak zrobiłem i jest spokój. Czy to odniesie pozytywne wyniki czas pokaże.
czy ktoś wie natomisat jak zrobić aby IE 8 w Windows 7 przy uzyciu routera Linksys WRT 120 N się normalnie włączał? opera firefox od reki ida a IE8 ma jakies hamulce i po 10 sek. sie dopiero włącza ,jak sie już włączy to strony idą idealnie
Mam dokładnie ten sam problem, czy komuś udało się go rozwiązać? Jestem przed aktualizacją firmware, mój obecny to wersja 1.0.01. Ciekaw jestem jaki firmware posiada cytowany przeze mnie kolega?
Bardzo dziwna sytuacja, ponieważ nie ma znaczenia czy komputery są połączone kablem czy po wifi, w momencie jak na jednym uruchamiam utorrenta, następują resety routera i tak w kółko. Po wyłączeniu jest wszystko ok. Sprawdzałem inny router na tych samych ustawieniach - dokładnie router marki zyxel i wszystko jest ok nie ma żadnych resetów - dlatego też wykluczyłem błędną konfiguracje programu.
Miał ktoś podobny problem?
Witam ponownie,
w moim przypadku pomogło wgranie nowego firmware - 1.0.04 - po aktualizacji router zachowuje się prawidłowo.
Proponuję również, użytkownikom, którzy mają podobny problem łącząc się po wifi uruchomienie funkcji WMM Support - zakładka Applications & Gaming - QoS.