system
(system)
29 Marzec 2010 11:09
Witam,
Chcialbym zrobic na stronie internetowej taka bardzo prosta liste obecnosci.
Osoby, ktore wejda na dana strone beda mogli dopisac sie do listy.
Najlepiej w tabelce:
Lp. Kto Obecnosc
1 Adam potwierdzam obecnosc
+przycisk do usuniecia calej listy.
Spotkal sie moze ktos z czyms takim?
Pozdrawiam,
mirkol
(Mirkolo7)
29 Marzec 2010 13:10
A nie prościej skorzystać z gotowych list, kto jest aktualnie zalogowany na stronie.
Wtedy każdy kto wchodzi, loguje się, jak wychodzi wyloguj lub po jakimś ustalonym czasie bez aktywności.
Agaton
(Agatonster)
29 Marzec 2010 15:41
wyczawski ,
2.15. Na Forum piszemy w języku polskim. Użytkownik ma obowiązek zadbania o poprawność gramatyczną i ortograficzną (polska pisownia, znaki interpunkcyjne) swoich postów, tematów czy innych treści, które publikuje.
Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
MrPigmej
(Kontakt)
29 Marzec 2010 17:30
To bardzo prosty skrypt. Napiszesz go sam
Poczytaj o:
formularze HTML
zapis i odczyt z pliku PHP
system
(system)
31 Marzec 2010 10:08
jaką wartość muszę wpisać w action= tutaj żeby był eksport danych do pliku html z tym własnie formularzem.
enctype=“text/plain”>
Jan Kowalski
Jan Nowak
formularz:
Imię:
Nazwisko:
Wyniki wpisania powinny być widoczne powyżej formularza.
Mam coś takiego:
enctype="text/plain">
Podaj swoje imię Podaj swoje nazwisko cos tam: tu cos wpisz…
[/code]
MrPigmej
(Kontakt)
31 Marzec 2010 13:30
W action wpisujesz jaki skrypt ma się wykonać po naciśnięciu sumbit. Czy jak sam go sobie stworzysz, wtedy skrypt wykona się.
Tak jak napisałem wyżej… Jeżeli, nie chcesz skorzystać chociażby z google, to zleć to komuś innemu.
Google -> formularz + php - i juz na drugim wyniku: ?sid=10&pid=31 . Dziwi mnie, że google to takie trudne narzędzie.