Mam takie pytanie, gdyż czasami zdarza mi się poszukiwać - czy istnieje jakaś lista oprogramowania działającego na wszystkich platformach (a przynajmniej Windows i android). Aktualnie każdy korzysta z co najmniej urządzeń z ww. dwóch platform i zdarza się, że jakieś narzędzie byłoby przydatne na obu. W tej chwili szukam akurat monitora sieci i zużycia transferu danych i posiadanie wielu różnych programów na różnych platformach, różnie działających (nie wspominając już o kwestii synchronizacji) jest dość absorbujące czas i energię. Z tego to powodu taka lista byłaby przydatna przynajmniej zapewne dla niektórych którzy w tej chwili zmuszeni są do żonglowania masą oprogramowania. Z góry dzięki za wszelkie informacje.
Zerknij tutaj, może się przyda:
zwykle szukam na necie alternantiveto jednak nie ma takiej precyzji i zwykle oferuje tylko pospolite popularne aplikacje i czasem można ominąć ciekawsze perełki nie mniej jednak na 1 rzut warto tam wpaść.
Pozostaje pytać i szukać po stronach i forach na reddit często ludzie polecają niezłe propozycje.
Ogólnie cominity jak by bardziej doświadczone względem innych for i portali.
Ciężko znaleźć uniwersalne narzędzie które będzie działało tak samo dobrze na wielu platformach i ja osobiście wole zainstalować inne dedykowane pod dany system/platformę.
Do kontroli transferui internetu na windowsie mam NetLimiter + SpyShelterFirewall
Do androida polecił bym NetGuard z XPrivacyLua
Takie zestawienie z głową na karu powinno w sporym stopni dać wgląd co dzieje sie na maszynie.
Jak nie chcesz zaśmiecać systemu tymczasowym oprogramowaniem zawsze można sprawdzić soft na systemie wirtualnym.