Witam! Mam mały problem, z którym jednak w żaden sposób nie mogę sobie poradzić… Chciałbym wstawić na stronę listę punktowaną - najprostszą, najbardziej domyślną, po prostu kropki z frazami jedna pod drugą. W związku z tym wklejam na stronę kod
Pozycja 1
Pozycja 2
[/code]
Wszystko byłoby okej, ale - przy frazach nie pojawiają się punktory. Zakładam, że nie ustalając żadnych stylów lista powinna wyglądać domyślnie tak jak wszystkie kursy mówią. Dodanie atrybutu type=“disc” lub stylu list-style: disc; w ogóle nic nie zmienia. Ktoś ma jakiś pomysł czemu tak się dzieje? Sprawdzałem w 3 przeglądarkach i wszędzie to samo. Z góry dziękuję za pomoc
Niestety po dodaniu !important do stylu nic się nie zmienia. Mam co prawda typ innej listy na stronie ustawiony na “none”, ale on jest przypisany do konkretnego diva więc nie powinien raczej wpływać na resztę dokumentów. Zresztą nawet jak zmienię “none” na “disc” to i tak nic się nie dzieje
Są dwie możliwości przeglądarka nie obsługuje tego, możesz ją wykluczyć poprzez wklejenie poniższego kodu do osobnego, lokalnego pliku .html (na dysku) i uruchomienie go w przeglądarce
element 1
element 2
[/code] Druga to, że jednak jakiś styl nadpisuje tobie ustawienia i potrzebny jest szerszy feedback. Najlepiej gdybyś jakiś narzędziem zobaczył jaki jest faktycznie ustawiony styl. Np. dla Chrome
[code]PPM->Zbadaj Element->Computed Style (po prawej stronie)