Listwa zasilająca z gniazdami Master-Slave

Witam, jakie listwy zasilające polecacie z gniazdami master / Slave ?
Chcę podłączyć komputer pod taką listwę aby po wyłączeniu komputera odcinało 2 monitory, drukarkę skaner, zewnętrzny dysk HDD i router od zasilania całkowicie, gdzieś kiedyś widziałem taką fajną listwę która miała dodatkowo cały pakiet zabezpieczeń przeciwprzepięciowych przeciwzwarciowych etc, wymienne bezpieczniki i dodatkowo zabezpieczała sieć lan

Zupełnie nie rozumiem pytania. Wyjaśnij mi jak to ma działać bez UPS-a.

Normalnie. Z reguły gniazda slave włączają się gdy z master jest pobierane powyżej 8W. Są też listwy z możliwością regulacji.

chodzi mi o takie właśnie coś ;

AOBOER FBM06 czyli listwa z kosmiczną technologią :wink:

Takie listwy są bardzo drogie: cena 200 - 500 zł (skomplikowane i podatne na awarie) - do znalezienia na Allegro. Problem można obejść używając szeregowo dwie zwykłe listwy (z zabezpieczeniami). Do pierwszej podpięte są urządzenia, które będą działać 24h/dobę: modem, router, dekoder dvb-t a także druga listwa - urządzeń sieciowych nie powinno się wyłączać bo to skraca ich „życie” (sprawdzone w praktyce). Do drugiej listwy podpięte są urządzenia „wyłączalne”: komputer, monitor, drukarka, głośniki itp. Stosuję to rozwiązanie od wielu lat i poza tym jest o wiele tańsze.